Berchem Sport
FC Lebbeke
Datum: 07/05/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem doet wat het moet doen
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem doet wat het moet doen
Foto: © SC

De wedstrijd Berchem – RC Lebbeke was voor beide ploegen nog van belang. Berchem had immers nog een waterkansje op de eindronde, RC Lebbeke moest winnen voor het behoud af te dwingen. Het werd een saaie wedstrijd waarin het slot nog garant stond voor spanning.
 
Het eerste doelgevaar van de wedstrijd kwam uit de tweede lijn via Dimitri Van Oppens, doelman Glenn Baert moest plat op het schot. Aan de overzijde werd Berchem-doelman Guy Verschueren gehinderd bij het uitkomen, de rebound van Preben De Leeuw zoefde hoog over het lege doel. RC Lebbeke gaf niet af en Tim Vierbergen kopte op Verschueren en Kevin Bogemans trapte naast de kooi. Beide ploegen hadden kennelijk last van de eerste warmte waardoor er weinig te beleven viel op het Rooi. De afscheidnemende Tom Schipper kopte voor Berchem op hoekschop rakelings naast de verste paal. Vlak voor de pauze kon Berchem de weg naar de touwen wel vinden, scheidsrechter Mario Scimemi keurde het doelpunt echter terecht af, Joris Van Cleemput schoot het leer binnen nadat hij de bal ongelukkig op de arm kreeg.
 
Berchem schoot het best uit de startblokken in de tweede helft. Werner Van de Zande trapte vanuit een scherpe hoek op doelman Baert. Van Cleemput poogde het zonder succes vanop zo’n 25 meter. RC Lebbeke bleef meespelen, Tim Vierbergen kopte voorbij een geklopte Verschueren, Tom De Jonghe redde echter nog van de lijn. Aan de overzijde wel succes voor Berchem, Van de Zande speelde Tom Mewis aan die met een keurige aanname de bal in doel besloot; 1-0. Verschueren stond op het kwartier te ver uit zijn doel, de lob van Bogemans belande op het dak van het doel. Berchem liet de kansen op de verdubbeling meermaals liggen, Van de Zande trapte van dichtbij pal op de benen van Baert en Schipper kopte voorlangs. Een kwartier voor tijd lukte het dan toch voor Berchem, Schipper maakte er op aangeven van Van de Zande 2-0 van. Nog geen minuut later mocht Van de Zande alleen afgaan op doelman Baert, de aanvaller omspeelde de doelman maar besloot dan in het zijnet. Schipper had zijn tweede van de middag aan de voet maar zijn schot hobbelde rakelings naast de verste paal. Vlak voor tijd bracht RC Lebbeke opnieuw spanning in de wedstrijd, de ingevallen Joris Cools kon voor doel niet anders dan scoren; 2-1. Scheidsrechter Scimemi zag in de ultieme slotfase nog een denkbeeldige strafschopfout op Mewis, doelman Glenn Baert protesteerde iets te fel en kreeg twee keer geel onder de neus en mocht gaan douchen. Een onopgewarmde Jonathan De Braekeleer nam plaats in doel maar kon niet verhinderen dat Van Oppens de elfmeter keurig omzette; 3-1.
 
Berchem deed zijn plicht tegen RC Lebbeke maar komt aan de finish net te kort waardoor het eindigt op de derde plaats zonder prijs. RC Lebbeke dient in een testwedstrijd met Dilbeek uit te maken wie de barrage speelt.
 
Scheidsrechter: Mario Scimemi
Doelpunten: ’60 Tom Mewis 1-0, ’75 Tom Schipper 2-0, ’87 Joris Cools 2-1 en ’90 Dimitri Van Oppens 3-1
Geel: Van de Zande en Delalieux (Berchem) – De Leeuw (RC Lebbeke)
Rood: Baert (RC Lebbeke, 2x geel)
 
BERCHEM: Verschueren, De Jonghe, Van Aelst, Van Oppens, Sukama Muendo (’66 Janssens), Schipper (’84 John Kanu), Embrechts, Van de Zande (’89 Vandenbussche), Mewis, Delalieux en Van Cleemput
 
RC LEBBEKE: Baert, Walschaerts, Verhulst, Jeff De Visscher, Matthias De Visscher (’90 De Braekeleer), De Leeuw, Vierbergen, Steff De Visscher (’70 Mergan), Bogemans, Puttemans en De Witte (’62 Cools)