Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 30
Grimbergen vernedert Rode-Verrewinkel
Kevin Vanbuggenhout

Rode-Verrewinkel bengelde een heel seizoen op de laatste plaats en wou op een waardige manier afscheid nemen van vierde klasse. Grimbergen was nog niet helemaal zeker van het behoud, ook al leek de ploeg niet meer in de problemen te geraken. Om het behoud helemaal veilig te stellen rekende Grimbergen ook op zijn jongeren.

Rode-Verrewinkel bewees dat de honger naar een overwinning er nog is door meteen voor gevaar te zorgen. Testaert schoot vanop afstand naast. Twee minuten later klom Verrewinkel toch op voorsprong. Kariouhi beging handspel en dus kreeg Verrewinkel een strafschop. Rimbold zette de elfmeter om: 1-0. Bij Grimbergen draaide de efficiëntie op hoge toeren en dus kwamen de bezoekers snel op gelijke hoogte. Pauwels stuurde Bruyninckx de diepte in en die schoot via de linkerpaal binnen: 1-1. Grimbergen trachtte de match in handen te nemen en kwam op het halfuur op voorsprong. Hmouda stak de bal door naar Pauwels en die schoot -net als Bruyninckx- de bal via de paal tegen de netten: 1-2. Grimbergen was nu helemaal gelanceerd en er stond nog slechts één ploeg op het veld. In het laatste kwartier van de eerste helft was het duidelijk éénrichtingsverkeer. Van Der Velde redde nog wel een schot van Hmouda. Maar Grimbergen zou zijn voorsprong toch nog uitdiepen. Eerst liet Hofman de bal te ver van zijn voet springen. Maar vlak daarna trof hij wel raak na een voorzet van Puttemans. Diezelfde Puttemans zette zes minuten later nog voor naar Pauwels. Die kopte de bal naar Bruyninckx en die schoot laag in doel: 1-4. Ondertussen had Van Der Velde nog een laag schot van Pauwels gered. Voor Rode-Verrewinkel schoot Rimbold op doel, maar De Valck pakte.

Rode-Verrewinkel was niet bij machte om iets terug te doen en voor Grimbergen hoefde het niet meer. Dat leverde een flauw begin van de tweede helft op. Koffi schoot ruim over en naast. Bijna een kwartier daarna plaatste Rimbold een vrije trap net over doel. De eerste tegenprik van Grimbergen was meteen goed voor de 1-5. Deldicq stuurde Pauwels weg, die omspeelde de keeper en scoorde zijn tweede van de namiddag. Zes minuten later was het alweer raak. Puttemans snelde zijn tegenstander voorbij en stak de bal binnen: 1-6. En nog was het nog niet genoeg voor Grimbergen, dat weer volop domineerde en de verdediging van Rode-Verrewinkel compleet dol draaide. Baudet zette de hele verdediging voor schut alvorens de bal mee te geven met Pauwels. Die bediende op zijn beurt terug Baudet die de 1-7 mocht binnenleggen. Grimbergen bleef doorgaan, Van Der Velde redde het schot van Puttemans. Een minuut later liet Verrewinkel nog eens iets zien. De Valck moest een schot van Cappellen over tippen. Kort daarop kreeg De Valck een minutenlange applausvervanging. Zoals bekend speelt hij volgend seizoen voor Meldert, de doelman bracht acht seizoenen bij Grimbergen door. Ook Pauwels genoot nog een applausvervanging. Dat weerhield Grimbergen er niet van de score nog op te drijven. De bezoekers hadden dan ook nog het geluk aan hun kant. Vandenbergen devieerde een lage voorzet immers in eigen doel. Twee minuten voor tijd bereikte Deldicq de ingevallen Mosselmans, maar diens schot werd gered door Van Der Velde. In de voorlaatste minuut maakte Bruyninckx de vernedering voor Rode compleet door de 1-9 binen te knallen.

Rode-Verrewinkel was duidelijk de slechtste ploeg uit vierde klasse B en komt volgend seizoen dan ook uit in eerste provinciale. Rode-Verrewinkel heeft nog veel werk voor de boeg indien het in provinciale een goed figuur wil slaan. Voor Grimbergen kwam het behoud vandaag niet meer in gevaar. Grimbergen sluit het seizoen af op de negende plaats.

RODE-VERREWINKEL: Van Der Velde, Van Haelen, Testaert, Vandenbergen, Ottou Ndoe(46' Darquenne), Koffi(55' Servais), Pasaoglu, Cappellen, Rimbold, Russo, Tsekouras(61' Doudelet)

GRIMBERGEN: De Valck(81' Lievens), Kariouhi, Demeyer, Deldicq, Pollefoort, Puttemans, Hofman, Hmouda(67' Gaudaen), Pauwels(83' Mosselmans), Bruyninckx

DOELPUNTEN: 3' Rimbold 1-0(pen), 12' Bruyninckx 1-1, 30' Pauwels 1-2, 38' Hofman 1-3, 44' Bruyninckx 1-4, 70' Pauwels 1-5, 76' Puttemans 1-6, 77' Baudet 1-7, 85' Vandenbergen 1-8(own-goal), 89' Bruyninckx 1-9

GEEL: Testaert