Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Prinsenbos
Grimbergen lukt broodnodige stunt

Grimbergen kreeg met het bezoek van titelkandidaat Londerzeel een mooie derby voorgeschoteld. Door de slechte start was een stunt tegen Londerzeel voor Grimbergen een must. Londerzeel kon de punten ook goed gebruiken als het de aansluiting met de concurrentie wou behouden.

Londerzeel liet al in de aanvangsfase zien dat het naar het Prinsenbos was gekomen om te winnen. Toch leverde het initiatief niet veel kansen op. De bezoekers dreigden een eerste maal in de elfde minuut, maar Hilaerts geraakte niet voorbij De Valck. Langzaamaan stelde de thuisploeg orde op zaken en kwam de organisatie beter op punt. Vlak voor het halfuur begon Bruyninckx aan een schitterende run maar zijn schot ging ver over en naast. Drie minuten later was er dan toch plots een reuzekans voor Londerzeel. Hilaerts zette laag voor en aan de tweede paal verscheen de volledig vrijstaande Maes maar zijn schot ging nipt naast de verkeerde kant van de paal. Drie minuten voor rust is Maes weer dicht bij de openingstreffer; De Valck moest een voorzet lossen maar de middenvelder van Londerzeel kon niet profiteren. In de laatste minuut van de eerste helft viel het doelpunt aan de andere kant. De voorzet van De Backer kwam met een gelukje tot bij Hmouda en die schoof de 1-0 laag in doel.

De titelkandidaat stond dus achter met de rust en had veel werk voor de boeg. Het kon in de tweede helft echter nooit de intentie geven dat het terug ging komen. Eén keer was het wel dicht bij de gelijkmaker wanneer Hilaerts alleen voor doel kwam maar zijn schot werd door De Valck gered met de voet. Grimbergen pakte daarna de match helemaal in handen. Na een één-tweetje met Ben r’Haiem schoot Baudet op doelman Haentjes en de rebound van de ingevallen Pauwels ging over. Twee minuten later werd het toch 2-0. Bruyninckx ging vlot zijn man voorbij en schoot laag in de verste hoek binnen. Vij minuten later leek het voor Londerzeel zelfs nog een blamage te worden. Bruyninckx bereikte met een knappe pass Pauwels, die omspeelde Haentjes en schoot binnen. Tien minuten voor affluiten ging een inzet van Ben r’Haiem net over. De bezoekers waren nergens meer en moesten zelfs nog een strafschop toestaan. Haentjes redde knap de penalty van Bruyninckx. In de voorlaatste minuut redde Londerzeel toch nog de eer, de ingevallen Carlier schoot in de draai binnen.
Het bleef 3-1 in het Prinsenbos en zo was de broodnodige stunt voor de thuisploeg een feit. Deze zege kan misschien de eerste stap zijn van een inhaalbeweging richting middenmoot. Londerzeel zal uit een ander vaatje moeten tappen indien het echt een rol wil gaan spelen in de titelstrijd.

GRIMBERGEN: De Valck, Horasanli, Geets, Demeyer, Vanhecke; De Backer(85’ Van Winckel), Baudet, Bras(59’ Pauwels), Hmouda; Ben r’Haiem (88’ Kariouhi) , Bruyninckx
SK LONDERZEEL: Haentjes, Van Wemmel, Van Goethem(64’Carlier), De Smedt, Geerinck, Stickens, Sluyts, Tordoir, Maes, Hilaerts, Evens
DOELPUNTEN: 45’ Hmouda 1-0, 71’ Bruyninckx 2-0, 76’ Pauwels 3-0, 89’ Carlier 3-1
GEEL: Van Goethem, Bruyninckx, De Smedt, Van Winckel, Van Wemmel

Auteur: Kevin Van Buggenhout