Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Fernand Schuermanstadion
Temse wint op een diefje van Berchem
Steven Bologne

Never change a winning team, zo dacht Berchem-trainer Urbain Spaenhoven erover. Geen wijzigingen dus bij de bezoekers, die Tom Mewis en Musa Kanu op de bank lieten. Temse liet De Meyst aan de kant omwille van een rugblessure.

Berchem Sport nam meteen de teugels in handen. Na drie minuten resulteerde dat al in de eerste mogelijkheid, Schipper lanceerde Embrechts, die hard voorlangs besloot. Thuisdoelman Bracke trapte een terugspeelbal pardoes op de rug van Vandenbussche, maar die laatste was te verrast en verloor de bal. Berchem vertoefde gans de eerste helft op het veld van Temse, tot scoren kwamen de bezoekers niet. Op het halfuur haalde Schipper de achterlijn en bracht de bal voor doel, het schot van Embrechts werd van de lijn gekeerd. Op een verre inworp van Van Aelst kopte Peytier naar doel, doelman Bracke haalde de kopper onder de lat weg. Schipper legde doelman Bracke nogmaals op de proef, zijn schot in de draai werd eveneens gekeerd. Pech voor Berchem. Die vele gemiste kansen braken vlak voor de pauze zuur op. Van Overtvelt plaats een vrije trap prima in de kruising; 1-0.

Na de pauze kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien, Berchem zocht naar de gelijkmaker. En die kregen ze ook wanneer Vandenbussche zijn voorzet-schot zag binnenwaaien; 1-1. Sander Ysewijn zorgde voor de tweede kans van de thuisploeg, maar oog in oog met Wolfaert besloot hij naast. Berchem kreeg een karrenvracht aan kansen, maar vergat die één voor één te benutten. Wanneer de thuisploeg Reybronck met dubbel geel zag vertrekken, en bovendien zijn trainer Van Praet zag inpakken, leek het vat helemaal af. Tot in de 88e minuut, Sander Ysewijn haalde van buiten de zestien uit, met een lage schuiver verschalkte hij doelman Wolfaert; 2-1.

Vanavond is nogmaals gebleken dat de beste ploeg niet altijd met de drie punten wordt beloond. Een zure nederlaag voor Berchem, dat de nederlaag wel volledig aan zichzelf te danken heeft. Wie zoveel kansen de nek omwringt, krijgt het deksel op de neus.

Scheidsrechter: Vandecauter