Berchem Sport
Groot Dilbeek
Datum: 03/09/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ludo Coeckstadion
Dilbeek op een diefje voorbij Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Dilbeek op een diefje voorbij Berchem
Foto: © SC

Berchem Sport heeft de eerste competitiewedstrijd tegen Dilbeek Sport niet tot een goed einde kunnen brengen. Berchem was baas, maar vergat zijn talrijke kansen af te werken. De reacties van Dilbeek, veelal op de tegenaanval, waren vele efficiënter. Dilbeek moest na de rust met 10 man verder na de uitsluiting van doelman Sakalis.
 
Berchem nam het initiatief maar werd voor de zestien uitstekend opgevangen door de Dilbeekse muur. Op de eerste mogelijkheid in de partij was het ruim 20 minuten wachten. Joris Van Cleemput verstuurde een vrije trap richting doel, de bal ontglipte iedereen behalve de goed gevolgde Matthieu Vandenbussche, die van achter de verdediging opdook en hoog in doel schoot. Tot ieders verbazing stond echter de grensrechter met de vlag in de hoogte en signaleerde ten onrechte buitenspel. Berchem gelanceerd en er volgden nog voor het halfuur enkele serieuze kansen. Ousmane Sanou dwong doelman Alexis Sakalis tot een redding, kort daarna trof Sanou opnieuw de doelman op zijn weg. De Berchem-verdediging verkeek zich helemaal op een lange bal, Ahmet Turk ging ermee aan de haal en plaatste het leder mooi naast David Vleeshouwer in doel; 0-1. Berchem was van slag van deze opdoffer en kon voor de pauze nog slechts één keer voor dreiging zorgen. In zijn gekende stijl liep Frederik Janssens de rechterflank af, zette snoeihard voor doel op het hoofd van Michel Verfaillie, die kopte op de onderkant van de deklat waarna de bal al dan niet achter de lijn opnieuw het veld in botste. Pech voor Berchem dus.
 
Na de pauze trachtte Berchem meteen de achterstand op te halen. Doelman Sakalis onderschepte met de handen een diepe bal naar Vandenbussche, buiten het strafschopgebied, de doelman werd logischerwijs dus uitgesloten. Een erg defensief Dilbeek kroop nu helemaal in zijn schelp, zelfs aanvaller Mohamed Berthé werd tot linksachter gedegradeerd. Berchem voerde de druk op, Verfaillie nam een voorzet perfect uit de lucht maar besloot een metertje over. Dimitri Van Oppens mocht opdrijven maar besloot naast, Van Cleemput trof tenslotte het zijnet. Aan de overzijde toch nog eens Dilbeek, Roeland Vandenbergh besloot op aangeven van  Jelle Schotte over. Aan de andere kant ging de belegering verder, Janssens haalde met links uit, invallersdoelman Yvan Decorte had een mooie parade in huis. Op het halfuur verscheen Van Cleemput voor het doel, zijn plaatsbal spatte echter uiteen op de paal. De gemiste kansen betaalde Berchem cash, kans nummer drie voor Dilbeek werd door Berthé genadeloos afgewerkt; 0-2. In de slotfase had Vandenbergh nog de 0-3 aan de voet, hij miste echter onbegrijpelijk voor open doel.
 
Berchem verliest dus onverdiend en moet volgende week op bezoek bij Kampenhout dat vandaag ookal niet kon winnen. Een van beide ploegen kan volgende week alvast de nul van de tabellen vegen.
 
Scheidsrechter: Kristof Mentens
Geel: Turk (Dilbeek)
Rood: Sakalis (Dilbeek)
Doelpunten: ’28 Ahmet Turk 0-1 en ’81 Mohamed Berthé 0-2
 
BERCHEM: Vleeshouwer, Pinson, Huygelen (’89 Schots), Van Oppens, Vandenbussche, Janssens, Van Cleemput (’84 Walschaerts), Embrechts, Delcour (’77 Delalieux), Verfaillie en Sanou
 
DILBEEK: Sakalis, Rongero, Turk (’80 Tardioli), Mannaert (’49 Decorte), Vanlaere (’66 Vandenbergh), Ribus, Depauw, Van De Gucht, Schotte, Berthé en Dessaer