Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 1
Opstal stuurt Grimbergen puntenloos wandelen
Kevin Vanbuggenhout

Eendracht Opstal mocht op de eerste speeldag van de nieuwe competitie Grimbergen verwelkomen. Bij Opstal lag de druk om de drie punten thuis te houden vooral op de schouders van aanvoerder Wouter Vaeyens. Ekakia had nog teveel achterstand op conditoneel vlak en zat niet in de Grimbergse selectie. Bras werd in de spits gezet.

Opstal moest het balbezit aan Grimbergen laten. Na dertien minuten stuurde Hofman Bras weg. De nieuwbakken spits van Grimbergen schoot echter naast. Enkele minuten daarna probeerde Hofman het zelf, hij zag zijn schot gestuit door doelman Haentjes. Tegen de gang van het spel in scoorde Opstal het eerste doelpunt. Vaeyens ging neer in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Vaeyens stond zelf achter de bal en liet de kans niet liggen. Grimbergen nam de wedstrijd terug in handen en had duidelijk overwicht. Enkel de grote kansen ontbraken. Bras kreeg er nog wel eentje toen hij door de buitenspelval glipte. Zijn schot ging over.

Grimbergen wou op hetzelfde elan verder gaan om zo de achterstand op te halen. Gaudaen legde terug naar Baudet die naast besloot. Frechler plaatste de bal in de handen van Lievens. Het zelfvertrouwen groeide bij Opstal. Frechler kwam alleen voor doel en dikte de score aan. Grimbergen was aangeslagen en stuikte ineen terwijl Opstal vleugels kreeg. Van Hoomissen plaatste de bal naast. Drie minuten later passte Frecher naar De Wilde. Die ging voorbij Horasanli en plaatste de bal keurig in doel: 3-0 en match gespeeld. Grimbergen probeerde deze klappen nog te boven te komen. Bras schoot tegen de paal en Pollefoort tikte in de herneming binnen: 3-1. Enkele minuten later redde Haentjes een schot van Gaudaen. In plaats van 3-2 werd het nog 4-1. Kisani knalde de bal voorbij een kansloze Lievens. Opstal ging nog op zoek naar meer doelpunten, maar Lievens belette de ingevallen Munaron telkens het scoren.

Eendracht Opstal was in de tweede helft stukken beter dan Grimbergen dat over zich heen liet walsen. Grimbergen speelde nochtans een goede eerste helft, maar verzuimde te scoren en kreeg het daarna moeilijk. Opstal zet de competitie goed in en trekt volgende week wellicht met veel vertrouwen naar Bornem. Grimbergen ontvangt dan Ukkel.

EENDRACHT OPSTAL: Haentjes; Smet, Harnie, Koppen, Van Hoomissen; Michels, De Wilde, Frechler(78' Kisani), Atilio; Vaeyens(86' Callaert), Van Dooren(72' Munaron)

GRIMBERGEN: Lievens; Horasanli, Ben Kouidar, Demeyer, Pollefoort; De Backer, Abegig(46' Van Winckel), Baudet, Hofman(77' Verelst); Gaudaen, Bras

DOELPUNTEN: 21' Vaeyens 1-0(pen), 55' Frechler 2-0, 60' De Wilde 3-1, 80' Pollefoort 3-1, 87' Kisani 4-1

GEEL: 27' De Backer, 38' Van Dooren, 42' Michels, 82' Koppen