Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Tumultueuze derby in Booms park
Geert ROUSSEAU

Gelet op het tegenvallend resultaat van de vorige speeldag diende Rupel Boom de punten thuis te houden.  Beide ploegen keken de eerste tien minuten duidelijk de kat uit de boom.  Rond de elfste minuut kwam Jurgen Meeusen op eerder gelukkige manier in balbezit in de grote rechthoek.  Net vooraleer hij komaf kon maken met de kritiek van de laatste weken verloor hij echter zijn evenwicht en in plaats van met rechts te besluiten kon hij enkel nog een zwak tikje met de linkervoet tegen de bal geven.  Deze té zwakke bal kon nog voor de lijn worden weggeveegd; opnieuw toonde Jurgen Meeusen zich ongelukkig in de afwerking.

Rupel Boom was nu echter gelanceerd en dwong diverse kansen af.  Bezoekersdoelman David Vleeschouwer had zich echter voorgenomen deze namiddag zijn huid duur te verkopen.  Eerst dook hij gepast in de voeten van Nick Van Der Westerlaken; wat later reageerde hij attent op een kans voor Koen Carlier die diep werd gestuurd.  Toch bleef de thuisploeg de voorsprong najagen.  Op een mooi getrapte hoekschop van Frank Rits kon Koen Carlier via mooie deviatie de bal toch in het doel doen verdwijnen.  De 1-0 voorsprong was ten volle verdiend.

Een bijzonder potig spelend Berchem kon daar weinig of niets tegenover stellen.  Scheidsrechter Marco Chetta liet bijzonder veel toe en vond het op geen enkel moment nodig hier en daar een terechte gele kaart te tonen.  Rupel Boom bleef verder mooi combineren en was duidelijk van plan de tegenstrever verder bij de keel te grijpen.  Na mooi samenspel tussen Carlier en Yassin Gül kon de bezoekersdoelman eerst nog het schot pareren.  Een attent gevolgde Nick Van Der Westerlaeken liet de kans niet liggen en kon de 2-0 stand vastleggen.

Wanneer Berchem dan toch nog voor de rust aan een kans geraakte had het daarvoor de hulp nodig van een zwak acterende Kenny Laevaert die duidelijk zijn dagje niet had.  Benjamin Sesa kon op deze wijze totaal tegen de gang van het spel in voor Berchem de aansluitingstreffer maken:2-1 nét voor het rustsignaal.

De bezoekers kwamen onder een compleet andere gedaante uit de kleedkamer.  Zij speelden plotseling met meer enthousiasme en konden af en toe het middenveld opeisen.  Tot échte kansen kwam het niet onmiddellijk.  Scheids Marco Chetta deelde in de tweede helft nu wel vlotjes gele kaarten uit.  Toen Ousmane Sanou rond minuut 75 nogal driest inging langs de zijlijn op Yasin Gül trok deze tot eenieders verbazing meteen rood.  De volledige bezoekersbank stond bijna op het veld!

Rupel Boom kon niet meer haar elan van in de eerste helft terugvinden; wanneer er dan toch eens enig gevaar dreigde was het telkens secuur sluitstuk David Vleeschouwer die foutloos tussenkwam en de hoofdrol van deze namiddag kon opeisen.  Ook het potje van Benjamin Sesa begon enige tijd later over te koken: dit leverde hem een tweede gele kaart op.  Alle stoppen sloegen nu bij deze laatste door en hij ging zelfs de scheidsrechter fysiek te lijf.  Benieuwd wat het scheidsrechtersverslag hier zal over rapporteren.Tegen een negenkoppig Berchem trachtten de Steenbakkers nog op de counter de 3-1 te maken maar de bezoekende doelman gaf op geen enkel moment een krimp.