Lokeren-Temse
Opwijk
Datum: 12/11/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Fernand Schuermanstadion
Opwijk zwaar de boot in bij Temse
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk zwaar de boot in bij Temse
Foto: © SC

    
In deze wedstrijd kon Opwijk nooit aantonen dat het derde in de rangschikking stond. De hele wedstrijd door werd er geen enkel duel gewonnen, op veel momenten zelfs niet aangegaan en een uitstekend spelende Temse verzuimde uiteindelijk zeer veel mogelijkheden op een veel grotere afgang van de bezoekers.
 
De eerste kans voor de thuisploeg kreeg een prima spelende Maes al in de negende minuut. Gelukkig was Gunter Magits de enige Opwijk-speler op niveau en pakte hij het schot. De kansen volgden elkaar op en Yzewijn knalde alleen voor doel onbegrijpelijk over. Op het kwartier kwam dan de logische thuisvoorsprong. Hervé Van Overtvelt devieerde een voorzet van Maes in het dak van het doel (1-0). Die Maes bleek een echte gesel voor de Opkijkverdediging, maar hij was minder gelukkig bij de afwerking. Alleen voor doel trapte hij nog over. Even later lag Magits in de weg op een poging van kapitein De Bondt. Toch zouden de gastheren nog voor de rust de wedstrijd beslissen. Van Overtvelt trapte een voorzet van Maes binnen kort na het halfuur. Net voor de koffie krulde Hervé een mooie vrije trap in de winkelhaak, een zuivere hattrick dus.

Opwijk gooide drie nieuwe spelers in de strijd, maar veel veranderde dit niet aan het spelbeeld. Toen Jimmy De Groeve in de 50ste minuut geblesseerd uitviel was het voor de bezoekers met tien tegen elf volledig over en uit. Temse bleef rustig domineren zonder dat Opwijk een strobreed in de weg kon leggen. De Bondt trapte nog naast, maar op het uur nette Van Overtvelt zijn vierde van de namiddag. Wat later liet De Wilde een mooie kans liggen door recht op Magits te trappen. De Maeyer zag zijn schot via Magits en de deklat in hoekschop verdwijnen. Het enige wat Opwijk daar tegenover stelde was een poging van Hans Van Ostaede die tevergeefs probeerde De Grave tussen de benen te verschalken. Maes dwong Magits nog eens gepast tussenbeide te komen en net voor tijd wandelde Rottiers door de Opkijkverdediging als gold het een zondagnamiddagwandeling - dat was het voor Temse eigenlijk ook vandaag - en plaatste de 5-0 forfaitcijfers op het bord.
 
Dit was zondermeer de zwakste prestatie van Opwijk van de voorbije jaren. Tegen volgende week is serieus oplapwerk nodig. Niet alleen om deze wanprestatie te doen vergeten, maar ook omdat Roel Van den Brande en Vincent Stanus hun derde gele kaart van het seizoen voor de neus kregen. Bovendien lijkt Jimmy De Groeve voor langere tijd buiten strijd.