Meldert
Groot Dilbeek
Datum: 21/01/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert hield volle buit thuis
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert hield volle buit thuis
Foto: © SC

Verbroedering heeft al bij al verdiend de volle buit thuis gehouden. Na de niet zo denderende prestatie op Opwijk, vocht een herboren fusieploeg voor elke lap grond. Het getoonde voetbal mocht er zeker zijn. Alleen zagen we iets te weinig echte dreiging. De nieuwkomers Pittoors, De Witte en Tresignie verschenen aan de aftrap.
 
Al in de openingsfase kon De Witte na voorzet van Frouja tot tweemaal toe Sakalis op de korrel nemen. Meldert hield de bal beter in de rangen, maar echt veel doelgevaar bleef achterwege. Ook Dilbeek probeerde druk te zetten, doch ook zij konden niet echt dreigen. Echte kansen bleven overigens doorgaans uit. Op een pegel van Frouja, die voorlangs ging, was het wachten tot iets over halfweg de eerste helft. Iets hiervoor keerde Sakalis een verraderlijks schot van Pittoors. De partij bleef nog een tijd gelijkopgaand. Tot een vrijschop van Derraz in corner ging. Samir trapte zelf deze hoekschop, Frouja verlengde en Leyman opende op schitterende wijze de score; meteen zijn tweede in evenveel weken tijd. De thuisploeg bleef op karakter verder strijden, maar echte dreiging bleef achterwege. Net voor de pauze moest De Valck in de voeten van Turk.
 
Na de koffie nam Dilbeek het heft in handen, maar op counter toonde de thuisploeg zich gevaarlijk, via Frouja en Pittoors. De Brabanders konden nauwelijks de thuisdefensie in de problemen brengen. Net daar zaten de plaatselijke kansen. Helaas liep het iets te vaak fout in de opbouw. Kort na het uur claimde VB een elfmeter, toen Turk Frouja duidelijk foutief onderuit haalde. De Vlaams-Brabanders zagen dan op vrij korte tijd twee doelpunten afgekeurd. Telkens hield de grensrechter de vlag omhoog vooraleer het leder tegen de netten terechtkwam. Aan de overzijde vergat Tresignie na voorbereidend werk van Frouja het verschil te verdubbelen. In de slotfase botste Turk op De Valck en vlamde Van der Cruyssen voorlangs.
 
Meldert hield ongetwijfeld de volle buit verdiend thuis. De inbreng van het nieuw aangetrokken trio biedt perspectieven naar de onmiddellijke toekomst toe. Zeker, rekening houdend met het gegeven dat een Laseure en Wellens heel binnenkort eveneens opnieuw inzetbaar zullen zijn. Van dan af zit het duo Van Dessel – Joly met positieve selectieproblemen.
 
VB Meldert: De Valck, Pittoors (89’ Van Goethem), De Greve, De Geest, Vannyvel, Frouja (72’ Van Den Bossche), Derraz, De Witte, Leyman, Tresignie (71’ Haegeman) en Schiettecatte.
Dilbeek Sport: Sakalis, Vermeulen, Turk, De Frère, Van Den Bergh (56’ Van der Cruyssen), Van Dael, Van De Gucht, Schotte, Taurin en Dessaer.
 
Doelpunt: 28’ Leyman 1-0