Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Rupel Boom haalt zuinige zege tegen Opwijk
Gentil Dossche

Er viel in de eerste vijfenveertig minuten nauwelijks iets te beleven. Op het vettige en moeilijk bespeelbare terrein in het Boomse park was normaal combineren uiterst moeilijk en dat was te merken aan het aantal kansen. Let wel, dit betekent niet dat er slecht gevoetbald werd, het niveau was niet zo slecht. Er vielen evenwel geen fases te noteren de naam doelkans waardig. We kunnen er ons dan ook toe beperken met het feit dat bij de rust een logische 0-0 op het scorebord stond.

Nadien viel er gelukkig wat meer te beleven. In de 49ste minuut schuurde een vrije trap van Jeremy Poorters de bovenkant van de lat. Vervolgens stond Vincent Stanus tweemaal aan het kanon, de eerste maal was er een klasse-save nodig van Jo Engelborghs, de tweede maal had de Boomse doelman heel wat minder moeite om het schot te pakken. In de 69ste minuut had Gunter Magits de nodige meeval als een niet zo denderend schot tussen zijn benen doorging, maar hij in extremis de bal ruim voor de doellijn kon stoppen. Een kwartier voor tijd viel er dan toch een doelpunt, bij een hoekschop kon de opgerukte Poorters met een krachtige kopstoot de thuisploeg op voorsprong brengen. Daarna was het liedje voor de thuisploeg uitgezongen, maar Opwijk slaagde er ook niet meer in te scoren. Kansen waren er wel, in de 82ste minuut kopte Dimitri De Buyser vrijstaand naast en even voor tijd probeerde Gregory Capidis het met een lob, die over doel ging. Zo won de thuisploeg een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.