Meldert
Eendracht Opstal
Datum: 25/02/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert onderuit in derby tegen Opstal
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert onderuit in derby tegen Opstal
Foto: © SC

    
Voor de tweede week op rij trok Verbroedering Meldert tegen een rechtstreekse concurrent aan het kortste eind. Het erge is dat geel-groen er tegen Opstal maar weinig van bakte. Op Lebeke-Aalst werd er nog gevochten. Ditmaal speelde de ploeg zonder inspiratie en kon zelden voor gevaar gezorgd worden. Niet dat de Buggenhoutenaars zo denderend voor de dag kwamen. Eendracht speelde agressiever en met scherpe counters zorgde het meermaals voor dreiging.

De gasten schoten het best uit de startblokken. Carlier legde het leder panklaar voor Munaron. De bezoekende speler mikte slordig naast. Verbroedering reageerde. Schiettecatte pakte na een verre uittrap van doelman De Valck de bal in één tijd op de slof maar Lambrecht neutraliseerde de poging. Even later klommen de gasten verdiend op voorsprong. Carlier trof eerst de paal, nadat Koppen het overzicht had behouden en werkte dan de rebound binnen. 0-1. De thuisploeg kon daar maar weinig tegenoverstellen. Bij een voorzet van De Kock kon niemand het leder beroeren. Aan de overkant haalde De Valck met een schitterende parade een kopbal van Frechier – perfect aangespeeld door Carlier – vanonder de lat. Na inzenden van De Witte mikte Schiettecatte naast. Een vrije trap van De Witte miste de goede richting.

Na de kampwisseling zorgde Verbroedering direct voor dreiging, doch Lambrecht was sneller op de bal dan de aanstormende Derraz. Meldert kon de bakens niet verzetten en slaagde er niet in één deftige kans bijeen te voetballen. Het waren de gasten die zich het gevaarlijkst aanstelden. Na inzenden van een bedrijvige Carlier kopte Frechier van kortbij onbegrijpelijk naast. In het slotkwartier verzilverde De Wilde met een knappe lobbal een dieptepass van Harnie. 0-2. De Valck behoedde in de slotfase zijn team voor een blamage. Eerst keerde de goalie een kopbal van Frechier, waarna hij diezelfde speler met een knappe voetreflex van een treffer hield.

Verbroedering Meldert:
De Valck, De Geest (74’ De Gieter), Van Goethem (46’ Haegeman), Van Den Bossche, Derraz, De Witte, De Greve, Leyman, De Kock, Schiettecatte, Laseure

Eendracht Opstal:
Lambrecht, Smet, Aeyels, Koppen, Van Hooimissen, Harnie, Munaron (48’ Quintelier), Michels, Frechier, De Wilde, Carlier

Doelpunten:
14' 0-1 Carlier
82' 0-2 De Wilde