Speeldag: Speeldag 22
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk straft Lebeekse blunders af
Gentil Dossche

Van bij het begin bleek duidelijk dat de bezoekers gekomen waren om de wedstrijd gesloten te houden en te speculeren op de tegenaanval. Dit plannetje lukte aardig in het eerste halfuur vermits de enige twee kansen in die periode op het conto van Lebeke-Aalst konden worden geschreven.

In de zevende minuut kwam Kevin Haezebroeck alleen voor Gunter Magits opdagen, maar de thuisgoalie redde. Beide spelers kwamen in botsing met elkaar, maar na wat oplapwerk door de kinesisten konden ze verder spelen. Diezelfde Haezebroeck probeerde het nog eens met een afstandsschot dat via een verdedigende voet op de deklat terechtkwam. Nadien kon de thuisploeg eindelijk de goede combinaties vinden om de bezoekers te bedreigen. Het begon in de 31ste minuut met Gregory Capidis die vanop links een goede voorzet voor doel gaf, waar het schot van Mohamed "Aziz" Camara door een verdediger werd afgeblokt. Vier minuten later was de bezoekende verdediging veel minder secuur. Een alweer uitstekende Kaj Knipping zette voor vanop links, zowel doelman Tom De Schamphelaire als zijn verdedigers lieten na de bal eenvoudig te ontzetten. Mike Van Laethem kon met een hieltje de thuisploeg op voorsprong brengen (1-0). Opwijk bleef doordrukken en wat later ontzette de bezoekende verdediging in de voeten van Vincent Stanus die vanop 25 meter staalhard naar doel trapte, maar De Schamphelaire was goed bij de pinken. De laatste kans voor de thuisploeg werd ingeluid door Van Laethem die Aziz alleen op doel afstuurde. De bal botste evenwel iets te ver van diens voet en De Schamphelaire kon weren. De doelman kwam hierbij in botsing met Aziz, speelde de eerste helft nog uit, maar moest verstek geven voor de tweede helft.

Stefan Van den Abeele heette de nieuwe doelman bij de bezoekers na de rust en nog geen drie minuten later lag hij aan de basis van het tweede thuisdoelpunt. Bij een verre bal vooruit ontzette hij veel te kort in de voeten van Roel Van den Brande die de thuisvoorsprong verdubbelde (2-0). Even voorbij het uur een nieuwe flater in de bezoekende verdediging. Doelman Van den Abeele en verdediger Koen Tackaert gingen samen naar de bal en kwamen in botsing met elkaar. Het leder kwam in de voeten van Dimitri De Buyser die simpel de 3-0 nette. Bij deze fase kreeg Tackaert de knie van zijn doelman in de rug en moest hij vervangen worden. Een klein kwartier voor tijd was het opnieuw groot alarm voor het bezoekende doel, Van Laethem werd de diepte ingestuurd door de ingevallen Arsène Vandamme, Van den Abeele ontzette in de voeten van Van den Brande, wiens schot in extremis afgeblokt werd. De bezoekers kwamen wel aan een eerredder. Bij een vrije trap van Sven Gheeraert kon Michael Coenen met het hoofd milderen (3-1). Vijf minuten voor tijd ging Mike Van Laethem door op rechts, zijn voorzet kwam centraal bij de vrijstaande Hans Van Ostaede, maar die trapte voorlangs. Twee minuten later een nagenoeg identieke combinatie, ditmaal trapte de ongelukkige Van Ostaede over. Maar de bezoekers ontsnapten niet aan een grotere nederlaag. In de 89ste bedacht Arsène Vandamme een prima doorsteekpass naar de vrijstaande Van Laethem die in de verste hoek zijn tweede van de dag in het doel plaatste (4-1).

Eindelijk nog eens een goede wedstrijd van Opwijk, al leek het daar in het eerste halfuur niet echt op. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat de Opwijkenaars, net als in de heenwedstrijd trouwens, konden profiteren van verscheidene blunders in de verdediging van Lebeke-Aalst. Maar het is dan ook de kunst om die uit te buiten.