Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Woluwe Zaventem Stadion
Opwijk onderuit bij Woluwe na zwakke partij
Gentil Dossche

Na de uitstekende wedstrijd van Opwijk tegen Lebeke-Aalst en het goede resultaat van Zaventem op Eendracht Aalst kwam er jammerg genoeg geen vervolg in Zaventem. Gedurende de hele wedstrijd viel er nauwelijks wat te beleven van beide kanten. Het enige verschil lag hem in de afwerking.

Al bij de eerste kans scoorde de thuisploeg. Sven Buelens (O) lanceerde Mohamed Ouahabi (Z) op rechts, deze gaf voor doel waar veel te zwak werd uitverdedigd. De bal viel in de voeten van Frederic De Meyer, die in het dak van het doel schoot (1-0). Het enige dat Opwijk daar tegenover stelde was een niet onaardig afstandsschot van Vincent Stanus dat een kleine meter naast het doel voorbijging. Op de 24ste minuut kwam Opwijk goed weg, Gunter Magits kon nog een schot van De Meyer pareren, de bal viel in de voeten van David Pannis die staalhard op de paal besloot. Even voor het half uur dan de allerlaatste (u leest het goed) kans voor de thuisploeg, De Meyer schoot veel te zwak in op een voorzet van Ouahabi. Maar Opwijk was ook niet erg scherp voor doel. Daarom probeerde Lionel Heremans het eens van ver, maar ook net naast. Een minuut later verdedigde de thuisploeg ontzettend zwak uit, waardoor de bal voor de vrijstaande Roel Van den Brande kwam, maar zijn poging was ook al niet veel soeps.

Na de pauze verschenen de thuisaanvallers nagenoeg nooit voor het Opwijk-doel, maar bij de bezoekers – zonder de zieke Mike Van Laethem – schortte telkens iets aan de laatste pass. We noteerden enkel een vrije trap van Stanus van net voor het strafschopgebied die over ging. Twee minuten later kopte Heremans een vrije trap van Dimitri De Buyser zwak in de handen van Vanden Bossche. Diezelfde Heremans liet de bal nog eens te ver van de voet springen bij de best uitgespeelde kans van Opwijk en daarmee hebben we alles verteld over deze futloze wedstrijd. O ja, de bezoekers claimden nog een strafschop als de ingevallen Arsène Vandamme neerging in de rechthoek, maar de scheidsrechter ging hier niet op in.