Léopold Uccle-Woluwe
Meldert
Datum: 04/03/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 23
Verbroedring Meldert zwaar onderuit in Ukkel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Verbroedring Meldert zwaar onderuit in Ukkel
Foto: © SC

Verbroedering heeft een derde opeenvolgende nederlaag in evenveel zespuntenmatchen niet kunnen vermijden en concretiseert daarmee een nieuw triest dieptepunt in de huidige campagne. Na afloop konden de belangrijkste bestuursleden niet lachen met de al bij al toch wel beschamende prestatie van teveel pionnen. Verzachtende omstandigheden kunnen de meeste spelers echt niet inroepen.
 
Het belang van de partij noopte beide coaches tot het inbouwen van heel wat zekerheden. De twee ploegen speelden met één diepe spits. Verbroedering eiste het meeste balbezit op en hield tot op zekere hoogte het leder redelijk binnen de rangen. Voor dreiging zorgen bleek echter te hoog gegrepen. En dus mocht het eerste echte doelgevaar op het actief van Ukkel geschreven worden. Het vroege nummertje van Amazou ging niet zo ver naast. Na een inworp van De Geest kon Schiettecatte zich toch doorzetten, maar zijn schot was te zwak. Even later kon De Witte net niet bij een soort voorzetschot van Pittoors. Na een redelijk hoopgevend openingskwartier was er een hele poos niets te beleven en dus viel de openingstreffer als het ware uit de grijze hemel. Amazou ging de dribbeltoer op en trof via De Valck de paal. De Meldertse defensie reageerde net iets te aarzelend en de terugspringende bal werd door Lembe van kortbij binnengetikt. Met de rust in zicht was Verbroedering er eigenlijk aan voor de moeite. Psadourakis werd in het straatje gestuurd en werkte laag binnen. Even later stelde Etumba zich supervriendelijk aan door geen derde Brusselse goal te netten.
 
De opdracht voor Geelgroen was na de kampwisseling simpel: zo snel mogelijk de aansluitingstreffer lukken en zo Ukkel onder druk zetten. De uitvoering van deze dwingende order was voor Meldert veel te hoog gegrepen. De Brusselaars kwamen zelden in problemen en braken zeer gevat uit. Nog voor we een uur ver waren, besliste Etumba na voorzet van Meskens de 3-0. Iets over het uur kon de voor Schiettecatte ingekomen Arijs het enige echte Meldertse doelschot in de tweede helft afvuren; Brillant tikte in corner. Verder etaleerden de bezoekers een schrijnend gebrek aan trefkracht. Aan de overzijde had De Valck schitterende reacties in huis bij echt goede pogingen van Etumba en Psadourakis. In de zone van de waarheid raken was er voor Meldert echt niet bij. In de slotminuten schoot Ukkel langs Doudoum de forfaitscore op het bord.
 
R. Leopold Ukkel Vorst: Brillant, Mendez, Longrie (69’ Nzita), Amazou (69’ Doudoum), Sbaaiti, Etumba (75’ Busschaert), Psadourakis, Essikal, Meskens, Keskinidis en Lembe.
 
Verb. Meldert: De Valck, Pittoors, De Geest (46’ Haegeman), Van Nyvel, Baeten, Van Den Bossche, Derraz, De Witte, Leyman, Schiettecatte (36’ Arijs) en Laseure.
 
Doelpunten: 34’ Lembe 1-0; 42’ Psaroudakis 2-0; 55’ Etumba 3-0; 82 en 87’ Doudoum 4-0 en 5-0
 
Gele kaarten: Meskens, Lembe, Doudoum, De Valck, Pittoors en Arijs.