Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Ludo Coeckstadion
Grimbergen rekent af met zwart beest
Steven Bologne

Grimbergen kon in het verleden nog geen enkele keer winnen van Berchem, met de rode lantaarn in de hand, door de winst van Ukkel zaterdag,  trokken ze dus zonder al te veel illusies naar Berchem. Negentig minuten later heerste er complete euforie in het kamp van Grimbergen, het won met verdiende 0-3 cijfers van een mak en inspiratieloos Berchem.

Dimitri Hofman vuurde na twee minuten een vrije trap op het Berchemdoel, Joâo Monteiro mocht meteen zijn handen warm maken en in twee keer kon hij het schotje onschadelijk maken. Aan de overzijde volgde meteen het antwoord van Berchem, op inzenden van Dimitri Van Oppens kopte Ousmane Sanou over doel. De partij viel vervolgens stil en was slaapverwekkend voor het opgekomen publiek. Bij het ingaan van het derde kwartier besloot men bij Berchem om daar verandering in te brengen, twee flaters achterin volstonden voor een 0-2 achterstand. Slecht inspelen van Kevin Pinson zette Gaston Diomi op weg naar doel, doelman Monteiro zat er nog tussen maar tegen de rebound van Hofman had hij geen verhaal; 0-1. En de geschenken bleven uit de lucht vallen, twee minuten later geraakte de bal niet weg, Pinson schoot ongelukkig op de eigen dwarslat en Kevin Pollefoort werkte binnen; 0-2. Grimbergen verassend op rozen.

Na de koffie wijzigde er weinig aan het spelbeeld. Berchem nam wat risico’s, maar kansen creëren was teveel gevraagd. De bezoekers kregen die aan de overzijde wel. Een vrije trap van Rachid Hmouda werd gedragen door de wind, de tussenkomst van Monteiro was vereist om een derde treffer te voorkomen. Van Oppens kon voor de thuisploeg even dreigen, hij schoot een metertje naast. Pollefoort stak dan weer een voorzet van Tom Gaudaen rakelings naast de kortste paal. Een futloos Berchem was twintig minuten voor tijd dicht bij de aansluiting. Cristobal Embrechts mistte zijn schot, Sanou probeerde het onmogelijke en raakte zelfs de bal, het leer werd in extremis nog van de lijn gekeerd. De overtuiging bij de thuisploeg was dan wel ver zoek, bij de bezoekers helemaal niet. Pollefoort werd diep gezonden, hij legde het leer boven de doelman en kopte zelf de 0-3 tegen de touwen. Boeken dicht voor Berchem dat verder dan een hard schot van Frederik Janssens niet meer geraakte.

Grimbergen rekent zo af met zijn zwart beest en doet dat met een fraaie overwinning. De degradatiestrijd ligt na dit weekend opnieuw open. Voor Berchem is het seizoen afgelopen, de ploeg die op het veld stond liet op geen enkel moment zien te willen strijden om een plek in de nacompetitie.

Scheidsrechter: Gunter Huysmans
Geel: Diomi
BERCHEM: Monteiro, Snoeck, Pinson, Van Oppens, Vandenbussche, Janssens, Embrechts, Delcour (’45 Huysmans), Delalieux, Verfaillie (’45 Boujemaoui) en Sanou

GRIMBERGEN: Lievens, Benkoudar, Demeyer, Peeters (’80 Horasanli), Gaudaen, Hmouda, Baudet, Sukama, Hofman (‘73 Bras), Pollefoort (’85 Alleman) en Diomi