aalEendracht Aalst
Meldert
Datum: 22/04/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Zowel Aalst als Meldert aan het feest
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zowel Aalst als Meldert aan het feest
Foto: © SC

Verbroedering Meldert heeft de confrontatie met Eendracht Aalst met een schitterende mentaliteit aangepakt. Organisatorisch liet geel-groen een sterke indruk en maakte het de Ajuinen lastig. Pas in de slotfase kon Arnold Nguekam profiteren van een onoplettendheid in de bezoekende verdediging om zijn ploeg – die op dat moment al zeker was van de titel –te laten zegevieren.
 
De supporters zagen een sportief kijkstuk. Aalst vatte zijn opdracht zenuwachtig aan. De Ajuinen hielden beter de bal in de rangen maar echt uitgespeelde kansen kon wit-zwart niet creëren. Dat had te maken met de voorbeeldige Meldertse ingesteldheid. Bij een vrije trap van Troch verloor de bezoekende verdediging Aelbrecht uit het oog. De kopbal van de plaatselijke aanvaller ging naast. Even later bediende Troch opnieuw Aelbrecht. Ditmaal mikte Tim nipt over. Rond het halfuur had De Valck een prima reactie in huis bij een knal van Nguekam. Met de rust in zicht stak de fusieploeg eindelijk de neus aan het venster. Bij een verre uittrap van doelman De Valck belandde het leder bij Schiettecatte. Bram mikte de beste kans van de eerste helft naast.
 
Na de pauze bleef Meldert zich sterk verdedigen. De Valck haalde een kopbal van Michaël Seminck vanonder de lat. Na een prachtige aanval pakte Nguekam uit met een schicht die rakelings naast vloog. In het slotkwartier stelde de kleurling de bezoekende portier nogmaals op de proef, waarna hij na inzenden van Troch te hoog mikte. In de slotfase kreeg diezelfde Nguekam van de bezoekende defensie te veel ruimte en hij schoof de winninggoal door de benen van De Valck. 1-0.
 
Door het verlies van Dilbeek, Lebeke Aalst en Grimbergen is VB Meldert wiskundig zeker van een verlengd verblijf in de nationale reeksen.
 
E. Aalst: Verbist, Van Belle, Michaël Seminck, Landuyt, Claessens, Verheyden, Dugardeyn, Podevijn (46’ Delange), Troch, Nguekam (89’ Maxim Seminck) en Aelbrecht (82’ Massart).
 
VB Meldert: De Valck, Arijs (68’ Van Impe), De Geest, Van Den Bossche (73’ Haegeman), Derraz, De Greve, Leyman, Tresignie, De Witte, Schiettecatte en Laseure (63’ Wellens).
 
Doelpunt: 86’ Nguekam 1-0.