Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Rupel Boom wint topper met overtuiging
Geert ROUSSEAU

Met Temse op bezoek kreeg Rupel Boom een klepper van formaat te bestrijden.  Even kijkend naar de stand realiseerden de bezoekers zo maar eventjes 10 punten meer voor de aanvang van deze topper.  Het eerste kwartier van de wedstrijd trok Temse het laken naar zich toe.  Zij combineerden het vlotst en lieten Rupel Boom niet vaak toe hun spel op te dringen.  Veel concreet doelgevaar werd er niet gecreërd maar rond de negenste minuut strandde een mooi schot van de bezoekers wel op de paal.  Mee het sein voor de thuisploeg om ook hun duit in het zakje te doen.  Rupel Boom begon nu ook goed de bal rond te spelen en lieten nu na- in tegenstelling met wat tijdens het beginkwartier wel het geval was- hun defensieve foutjes te maken.  Rond de 13de minuut vuurde Kevin Geets een schot op doel af dat echter voor de lijn ultiem kon worden gekeerd.  Op deze wijze werd een zeker doelpunt voorkomen.  De steenbakkers hadden nu duidelijk de smaak te pakken en bleven goed combineren.  Een goed ingestudeerd nummertje bij een vrijschop, bal die bij Kevin Geets terecht kwam, mooie deviatie en Yasin Gül die attent kon afronden en er 1-0 van maakte.  Temse nam nu weer wat meer initiatief maar buiten wat geharrewar voor het Boomse doel kon zij toch echt geen vuist maken en voor concreet doelgevaar zorgen.  Ondertussen was het voor de toeschouwers al duidelijk geworden dat het leidend scheidsrechterstrio ook graag in de belangstelling kwamen.  Diverse malen ging de vlag bij de lijnrechter omhoog voor al dan niet terecht buitenspel.  Toen wat later een niet onaardig acterende Jurgen Meeusen alleen op doel kon afgaan ging bezoekersgoalie Johan De Grave  bijzonder driest op deze in.  Menig toeschouwer verwachttte dat de bal op de stip zou worden gelegd maar scheids Wim Smet zag absoluut geen graten in deze tussenkomst.  Ook na de rust bleef Rupel Boom nu de wet dicteren.  Tom Mewis nam op het middenveld ditmaal wel zijn verantwoordelijkheid en lag mee aan de basis van vele goede combinaties.  Zo leverde hij een goede voorzet af naar Kevin Geets; diens kopbal ging net naast.  Deze laatste ging enkele minuten later zijn kans en leverde een niet onaardig schot af.  De bal ging echter net naast.  Rond de 67ste minuut slaagde Rupel Boom er dan in Temse wat dieper in de hoek te duwen.  Een mooi doorzetten van Koen Carlier langs de flank,  deze schilderde de bal mooi op het hoofd van Jurgen Meeusen die de bal mooi in doel deed verdwijnen.  Het zal Jurgen deugd gedaan hebben nog eens te hebben kunnen scoren.  Het was duidelijk dat Temse nu helemaal niet meer in haar kansen geloofde.  De bal werd niet onaardig door hen rondgespeeld maar in de zone van de waarheid ontbrak het hen vandaag aan mogelijkheden.  Het was tevens opvallend hoe vaak de laatste pass telkens te onzuiver was.  Met deze overwinning blijft Rupel Boom netjes op de derde plaats in de rangschikking.  Zowel de ploeg als de supporters toonden zich hiermee na de wedstrijd uitermate tevreden.