Speeldag: Speeldag 30
Stadion: SK Opwijk Stadion
Dilbeek degradeert ondanks gelijkspel
Gentil Dossche

Deze wedstrijd stond bol van de emotie. Dilbeek Sport moest absoluut winnen om rechtstreekse degradatie te vermijden, maar ook Opwijk ging er voor. Het was dan ook de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon.

Al in de aanvangsminuten viseerde Dimitri De Buyser het bezoekende doel, maar zijn schot verdween over. Opwijk bleef voor gevaar zorgen en bij een lange uittrap van Gunter Magits kwam Mike Van Laethem alleen voor Alexis Sakalis. Mike was handig door de buitenspelval geglipt; zijn schot ging voorlangs. Het bleek slechts een test want aan het kwartier isoleerde Kaj Knipping met een schitterende doorsteekpass Mike Van Laethem weer alleen voor doel. Deze keer lepelde Mike de bal over de bezoekende portier (14’ 1-0). Dilbeek probeerde wel, maar geraakte slechts via veel zwoegen in de buurt van Gunter Magits. Toch kregen de bezoekers enkele uitstekende kansen. Eerst trapte Ahmet Türk ruim over en even later zette hij voor, maar plaatste Van Der Cruyssen naast. Even voor het half uur viel sterkhouder Aziz Camara uit met een sleutelbeenbreuk en dat liet zich duidelijk voelen bij de thuisploeg. Opwijk verloor grond in het middenveld, zeker nadat invaller Roel Van den Brande al dadelijk tegen een gele kaart opkeek. Enkele minuten later kon Pascal Vande Gucht na hoekschop de bezoekers langszij koppen (36’ 1-1). En nog voor de rust kwam Dilbeek op voorsprong, na een prachtig afstandsschot van Peter De Pauw (43’ 1-2). Een groot deel van de Opwijkse aanhang voelde zich hierbij bekocht, want in de voorafgaande fase stond de lijnrechter lange tijd met de vlag omhoog. De scheidsrechter besloot echter om niet op dit signaal in te gaan.

Ook na de rust bleek Ahmet Türk duidelijk niet in zijn dagje. De Dilbeekse spits kreeg genoeg kansen om zijn ploeg op rozen te zetten, maar telkens faalde hij. Twee keer schoot Ahmet voorlangs (46’ en 62’) en daartussen vond hij Gunter Magits op zijn weg (48’ en 56’). In de 74ste minuut verscheen hij alweer moederziel alleen voor doel, maar andermaal was zijn afwerking ondermaats. Zoveel geklungel voor doel, dat levert meestal het deksel op de neus op. Enkele minuten voor affluiten werkte de ingevallen Hans Van Ostaede, tot grote ontgoocheling van de Dilbeek-aanhang, de gelijkmaker voorbij Sakalis (85’ 2-2). Het had nog erger kunnen zijn voor de bezoekers, want nog geen minuut later ging een enig mooie trap van Kaj Knipping rakelings over de kruising.

Een nederlaag zou helemaal onrechtvaardig geweest zijn voor Dilbeek. Tot op vijf minuten van het einde waren de bezoekers nog gered, maar door die late gelijkmaker zakken zij alsnog naar provinciale. Helaas is dat is nu eenmaal voetbal. Als men de gekregen kansen de nek omwringt, moet men niet komen klagen dat het uiteindelijk misloopt.
Opwijk kende een zeer wisselvallig seizoen en na een fantastisch begin viel de motor stil. Het eindigde met een desastreuze derde periode waarna het kampioenschap uiteindelijk nog net in de linkerhelft werd afgesloten. Dilbeek begon ook goed aan de competitie, maar de tweede helft bleek er uiteindelijk teveel aan met als triest resultaat de degradatie.