Stadion: Prinsenbos
Boom boekt eerste zege in Grimbergen
Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen en Rupel Boom stonden na drie speeldagen allebei nog zonder punten. Voor beide ploegen was het onderlinge treffen dus uiterst belangrijk. Puttemans en Kisandi stonden voor het eerst in de basis bij Grimbergen. Kersvers Boom-trainer Spaenhoven stelde Meeusen op en liet Gloub aan de kant.

Grimbergen kende een droomstart. Er was nauwelijks een minuut gespeeld toen Horasanli een hoekschop van Hofman binnenkopte. Grimbergen duwde door en geraakte aan een tweede kans via Puttemans. De jonge middenvelder zag zijn schot geparreerd door doelman Engelborghs. Vervolgens nam Rupel Boom het initiatief over. Echt grote kansen bleven uit tot in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Laevaert kon zich doorzetten op de rechterflank. Hij bereikte Meeusen die aan de eerste paal raak trof: 1-1. Vier minuten later was het alweer raak. Laevaert speelde de bal weer naar Meeusen die zijn tweede van de namiddag tegen de netten joeg. In de slotminuut van de eerste helft kwam Geets tot scoren tegen zijn ex-ploeg. Hij kon aanleggen en zag zijn schot in doel verdwijnen.

Grimbergen-trainer Slachmuylders greep meteen in. Hij bracht Bras in de plaats van Puttemans. Ook Hofman kwam niet meer op het veld, zijn vervanger was Abegig. Rupel Boom had de wedstrijd onder controle. Maar Grimbergen ging op zoek naar de aansluitingstreffer en kon enkele kansjes afdwingen. Een vrije trap van Bras kende echter niet het gewenste succes. De kopbal van Gaudaen vond de weg naar de netten evenmin. Vijf minuten voor affluiten tekende debutant Kisandi met een kopbal toch voor de 2-3. De ingevallen Meeuwssen schoot voor Boom nog naast. Grimbergen liep diep in blessuretijd nog op een counter. Agorakis legde de 2-4 eindstand vast.

Grimbergen had ook zijn goede periodes, maar die drie doelpunten in vijf minuten bleken er teveel aan. Rupel Boom won verdiend en pakte zo zijn eerste broodnodige punten van het seizoen. Grimbergen lijkt een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. Volgende week gaat Woluwe-Zaventem er op bezoek. Rupel Boom ontvangt dan Schoten.

GRIMBERGEN: Lievens, Pollefoort, Horasanli, Baudet, Demeyer, Ben Kouidar(62' Verelst), De Backer, Hofman(46' Abegig), Puttemans(46' Bras), Kisandi, Gaudaen

RUPEL BOOM: Engelborghs, Geets, Laevaert, Michiels, Rits, Gül, Carlier, Meeusen(78' Meeuwssen), Poorters(86' Gloub), Mewis(86' Agorakis), Van Der Westerlaken

DOELPUNTEN: 1' Horasanli 1-0, 40' Meeusen 1-1, 44' Meeusen 1-2, 45' Geets 1-3, 85' Kisandi 2-3, 90'+4' Agorakis 2-4

GEEL: Horasanli, Geets, Van Der Westerlaken, Rits