Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Spektakel in Boom
Geert ROUSSEAU

Voor trainer Urbain Spaenhoven vormde deze wedstrijd een eerste gelegenheid aan het thuispubliek een blik in zijn trainerskaarten te gunnen.

Rupel Boom nam een goede start en reeds na drie minuten kreeg Jurgen Meeusen een eerste gelegenheid tot scoren.  Zijn poging was echter niet sterk genoeg om tot echt resultaat te kunnen leiden.  Amper vier minuten later was het echter wél raak.  Een ogenschijnlijk makkelijk schot werd de door de bezoekende goalie gelost en een attent gevolgde Koen Carlier prikte zijn eerste doelpunt van het seizoen tegen de netten.  De thuisploeg bleef verder op haar elan doorgaan en speelde diverse kansen bij elkaar.  Onder andere een enorm gedreven Nick Van Der Westerlaeken creeërde voor zichzelf een mooie kans maar doelman Van Steen kon de 2-0 verhinderen.  Rond de twintigste minuut was het opnieuw bijna zover maar opnieuw was Jurgen Meeusen ongelukkig in de afwerking.
Gelukkig voor Rupel Boom was Koen Carlier wel in zijn dagje en maakte hij er 2-0 van.  Wie nu dacht dat de grootste druk nu voor de steenbakkers van de ketel was, kwam bedrogen uit.

Rond de dertigste minuut kon de beste speler bij de bezoekers-Philippe Snelders- zijn stempel op de wedstrijd drukken.  Hij maakte er 2-1 van na een mooie pass van gewezen Rupel Boom-speler Ken Beyens.  Er kwam op deze wijze terug spanning in de wedstrijd.  Net voor het rustsignaal dan nog één grote kans voor de thuisploeg om haar voorsprong terug uit te vergroten; de door Jerry Poorters getrapte vrijschop strandde echter jammer genoeg op de dwarslat.

Bij de bezoekers werden tijdens de rust twee wissels doorgevoerd waaruit onmiddellijk kon worden afgeleid dat zij de strijdbijl nog absoluut niet hadden begraven.
Toch lukte Rupel Boom er in na enig mooi voorbereidend samenspel de 3-1 op het scorebord te plaatsen.  Het was dé man van de wedstrijd Nick Van der Westerlaken die mooi kon besluiten.Enige tijd later kwam Schoten echter terug in de wedstrijd via opnieuw Philippe Snelders die met een mooi afstandschot kon milderen tot 3-2.Rupel Boom bleef verder goed voetbal spelen en was ten opzichte van de vorige thuiswedstrijd niet meer te herkennen.  Met zijn derde treffer van de namiddag zorgde Koen Carlier voor de nodige zekerheid en legde hij de 4-2 eindcijfers vast.Hierbij mag echter zeker niet de glansprestatie van Nick Van Der Westerlaken uit het oog worden verloren die mee aan de basis lag van dit doelpunt.

Onmiddellijk na de wedstrijd was het enthousiasme zowel bij de ploeg als bij de toeschouwers groot.  Het voetbal dat deze namiddag werd gespeeld en de recente zes op zes doet de hoop in Boom weer opleven op een goed seizoen.

Wedstrijdgegevens:
K.Rupel Boom FC: Engelborghs-Laevaert-Gül-Michiels-Rits-Mewis('81 Verbruggen)-Carlier('86 Meeuwssen)-Gloub-Meeusen (' 78Agorakis)-Van Der Westerlaken-Poorters
FC Schoten SK: Van Steen-Backx-Beyens-Kocak-Suply(''46 Ocak)-Snelders-Darcon-Verbeke-Diensi('46 Goetelen)-Jaspers