Lokeren-Temse
Meldert
Datum: 30/09/2006 20:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Fernand Schuermanstadion
Meldert graait puntje mee bij Temse
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert graait puntje mee bij Temse
Foto: © SC

Verbroedering Meldert heeft op het veld van SV Temse eerder een punt gewonnen dan twee verloren. Geel-groen diende het gebeuren bijna de ganse wedstrijd te ondergaan. Een uitstekend Melderts blok en een subliem keepende Bart De Valck verijdelden de nederlaag.
 
Meldert begon niet onaardig aan zijn opdracht en trok meteen richting doelman De Grave. Reëel doelgevaar leverde dit echter niet op. De eerste kans van de partij was voor Temse. De Bondt pakte uit met een afstandschot waarmee De Valck veel moeite had. Na inzenden van De Mayer kopte de totaal vrijstaande Yzewijn naast. Een schot van laatstgenoemde werd probleemloos gepareerd door de Meldertse goalie. Na 20’ spelen wandelde Van Overtvelt door de bezoekende defensie. De Valck bracht redding met het been. De thuisploeg voerde de druk op. Christof Maes probeerde het met een verrassend afstandschot. Het Melderts sluitstuk gaf geen krimp. Slechts éénmaal staken de gasten de neus aan het venster. De Grave miskeek zich compleet bij een ongevaarlijke vrije trap van Baeten. Gelukkig voor de thuisploeg reageerde Schiettecatte niet alert genoeg om het geschenk aan te nemen. Rond het halfuur kroop Verbroedering door het oog van de naald. In éénzelfde fase hield De Valck Rottiers tot tweemaal toe van de openingstreffer, waarna Hellemans een pegel van De Bondt van de doellijn veegde. Met de rust in zicht was er appel voor strafschop aan de overzijde toen de hardwerkende Schiettecatte van de sokken werd gelopen.
 
Na de kampwisseling bleven de gastheren de toon aangeven. Toch kreeg Meldert de beste mogelijkheid. Frouja bediende Van Den Bossche. Die liet de open doelkans onbenut. Aan de overzijde zag De Wilde een schuchtere poging via een bezoekend been op het dak van het doel belanden en Van Overtvelt, die de sterk spelende Hellemans van het leder zette, raakte niet voorbij De Valck. In het slotkwartier mikte de ingevallen Dekkers over en tekende uitblinker De Valck present om Ben R’Haiem van de winninggoal te houden.
 
3 op 15 is te weinig voor een ambitieus team als Meldert. Anderzijds moet men durven bekennen dat de ploeg zich herpakte na de debacle tegen Berchem Sport en dat een punt halen bij een sterker spelende Temse geen slechte zaak is. Naar de toekomst toe kan men zich aan deze prestatie optrekken.[KVB]
 
SV Temse: De Grave, De Mayer, De Wilde, Rottiers, Yzewijn (71’ Ben R’Haiem), Damman, De Bondt (76’ Dekkers), Van Overtvelt, De Clercq, Bruno Maes en Christof Maes.
VB Meldert: De Valck, Hellemans, Van Nyvel, Baeten, Van Den Bossche, Frouja (80’ Arijs), De Greve, Leyman, Schiettecatte, De Kock en Laseure (46’ Derraz).
 
Gele kaarten: De Clercq, Ben R’Haiem, Frouja, De Greve en De Kock.