Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Eendracht Aalst walst over Grimbergen
Kevin Vanbuggenhout

Eendracht Aalst kreeg zondagnamiddag het bezoek van SC Grimbergen. Aalst stond op een gedeelde eerste plaats, Grimbergen op een gedeelde laatste plaats. De waardeverhoudingen waren dus duidelijk. Toch moest de wedstrijd nog altijd gespeeld worden, al mocht Aalst normaliter niet al te veel problemen hebben met het opzij zetten van Grimbergen.

Tegen de verwachtingen in ging Grimbergen zich niet ingraven op het veld van Eendracht Aalst. De bezoekers speelden heel open en gingen hun eigen kans. Eendracht Aalst kon daar uiteraard gebruik van maken. Troch kon al snel dreigen. Nog steeds in de openingsminuten omspeelde Nguekam Grimbergen-doelman Lievens. De Kameroense aanvaller van Aalst legde terug naar Troch en diens schot werd van de lijn gehaald. Ewen Verheyden kopte een voorzet van Claessens naast. Net na het kwartier was daar dan de voorsprong voor de thuisploeg. Troch bracht Nguekam alleen voor doel, die aarzelde niet en zette de 1-0 op het bord. Een afstandsschot van Verheyden ging richting winkelhaak, maar Lievens tipte nog over. Na een halfuur kwam Grimbergen toch ook eens dreigen. Een schot van Kassindi ging voorlangs. Hierna kwam Arnold Nguekam alleen voor Lievens. De Grimbergse doelman behoedde zijn club voor een grotere achterstand. Een schot van Landuyt ging net naast. Vijf minuten voor rust werd het dan toch 2-0. Dugardeyn knalde een voorzet van Landuyt in doel.

In de tweede helft zette Aalst zijn dominantie gewoon verder. Troch scoorde al snel de 3-0. Een schot van Tim Aelbrecht belandde op de paal. Twintig minuten voor affluiten ging Troch achter de bal staan voor een hoekschop. Troch schilderde de bal op het hoofd van Nguekam die op de lat kopte. Dugardeyn tikte in de rebound binnen: 4-0. Twee minuten later scoorde Grimbergen tegen. Koen Baudet zorgde voor de eerredder. In de laatste tien minuten scoorde Eendracht Aalst nog twee keer snel na elkaar. De ingevallen Glorieux bereikte de eveneens ingevallen Akanikamana en die kopte binnen. Meteen het eerste doelpunt van Akanikamana voor Eendracht Aalst. Vijf minuten voor tijd ging de bal op de stip na een fout op Glorieux. Troch legde de 6-1 eindcijfers vast.

Eendracht Aalst domineerde nagenoeg de hele wedstrijd en haalde dan ook weer zwaar uit. Op de ruime en oververdiende overwinning valt weinig af te dingen. Grimbergen vocht voor wat het waard was en trok met open vizier naar Aalst, maar dat mocht niet baten. Voor Eendracht Aalst komt de eerste periodetitel stilaan dichterbij, al blijft Bornem ook de overwinningen opstapelen. Grimbergen staat binnen twee weken voor de belangrijke wedstrijd tegen Schoten.

EENDRACHT AALST: Vandenabeele, Landuyt, Michaël Seminck(75' Akanikamana), Vanbelle, Van Holm, Aelbrecht(69' De Lange), Dugardeyn, Verheyden, Claessens(64' Glorieux), Troch, Nguekam

GRIMBERGEN: Lievens, Pollefoort, Horasanli, Ben Kouidar, Demeyer, Baudet, De Backer, Bras, Hofman, Kassindi(75' Mosselmans), Gaudaen

DOELPUNTEN: 16' Nguekam 1-0, 40' Dugardeyn 2-0, 53' Troch 3-0, 70' Dugardeyn 4-0, 72' Baudet 4-1, 83' Akanikamana 5-1, 85' Troch 6-1(pen)