Meldert
Léopold Uccle-Woluwe
Datum: 15/10/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Nieuw thuisverlies voor Meldert
Gentil Dossche
| 0 reacties
Nieuw thuisverlies voor Meldert
Foto: © SC

Een door blessures fel geplaagde thuisploeg heeft er opnieuw weinig van gebakken. Tot overmaat van ramp gaven de Oost-Vlamingen beide doelpunten als het ware in geschenkverpakking cadeau. Meteen mochten de plaatselijken aan een zeer moeilijke achtervolging denken, die net niet tot een goed einde werd gebracht. Voor deze belangrijke opdracht opteerde trainer Merckx met Bram Schiettecatte voor slechts één diepe spits. Hij bouwde een maximum aan zekerheden in, maar al snel viel dit plan in het water. De thuisploeg etaleerde een totaal gebrek aan duelkracht.
 
Al na 5 minuten kreeg Meldert een eerste verwittiging. Makela bereikte Busschaert maar Fabian mikte van kortbij over. De Brusselaars van Leopold Ukkel kwamen goed weg bij een collectieve aanval, die door Schiettecatte met een soort draaibeweging over werd gemikt. Aan het kwartier kopte Busschaert een vrije trap van Psaroudakis ongehinderd binnen. Meldert wankelde en kon geen vuist maken. Gelukkig voor de thuisploeg bleef reëel Brussels doelgevaar uit. Halfweg de eerste helft sloeg het noodlot voor Meldert een tweede keer toe. Van Nyvel waagde zijn kans, schoot over, ging neer en bleef liggen. Een kuitblessure bleek het harde verdict. Een poging van Schiettecatte kon nog net afgeweerd worden en Itunime miste de rebound. Iets over het halfuur bokste De Valck een corner van Peyronnet vanonder de lat en aan de overzijde vlamde De Kock net naast. Etumba omspeelde iedereen, doelman De Valck incluis, maar talmde dan te lang. Op slag van rust bediende Itunime Schiettecatte, doch diens kopbal kon nog net van de lijn gekeerd worden.
Vrij snel na de rust zorgde een voorzetschot van Busschaert voor een quasi uitzichtloze toestand. Eigenaardig genoeg vlotte het Meldertse spel nu wel beter. Een afgeweerde vrijschop belandde bij Van Den Bossche, die vanop 25 meter de onderkant van de lat trof. Aan de overzijde was het wel uitkijken bij een vrijschop van Psaroudakis, waarbij De Valck goed in de voeten van Makela ging. Iets over het uur poneerde Leyman een dropbal in het zijnet. Halfweg de tweede helft reageerde de thuiscoach met een dubbele vervanging en Meldert kende nu onbetwistbaar zijn beste periode van de namiddag. Hellemans kopte een hoekschop nipt over. Verdeyen devieerde een voorzet van Tim Arijs bijna in eigen doel. Direct daarop was er een knappe kopbal van Schiettecatte, door Brillant nog net uit de rechterbenedenhoek gehaald. In het begin van het slotkwartier zorgde Pauwels met een schitterende streep voor de aansluitingstreffer. Bij een vlam van Hellemans ging de bezoekende portier goed plat en aan de overzijde vergat Busschaert Meldert helemaal uit te tellen. Op aangeven van Arijs verlengde Pauwels de bal net niet binnen, terwijl een knappe solo van Gounongbe door De Valck goed werd gepareerd.
 
VB Meldert: De Valck, Hellemans, Vannyvel (23’ Frouja), Baeten, Van Den Bossche, De Gieter (68’ Pauwels), Itunime, De Greve (68’ Arijs), Leyman, De Kock en Schiettecatte.
 
Ukkel Leopold: Brillant, Meskens, Busschaert (86’ Mendez), Makela, Etumba (65’ Epopo), Psaroudakis (72’ Gounongbe), Peter, Durvaux, Keskinidis, Peuronnet en Verdeyen.
 
Doelpunten: 14’ Busschaert 0-1, 48’ Busschaert 0-2 en 72’ Pauwels 1-2