Lebeke-Aalst
Opwijk
Datum: 29/10/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadion Lebeke-Aalst
Lebeke-Aalst al vlug uitgeteld door Opwijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lebeke-Aalst al vlug uitgeteld door Opwijk
Foto: © SC

Lebeke-Aalst is er niet in geslaagd de opmars van Opwijk te stoppen. Topschutter Mike Van Laethem knalde al snel de Lebeekse droom aan diggelen.

De thuisploeg kwam het snelst uit de startblokken, maar de vrijgelopen Versijpt trapte ver naast. Magits trapte ver uit, de thuisverdediging verkeek zich op de botsende bal en Mike Van Laethem werkte beheerst af (0-1). Versijpt tekende voor de tweede thuiskans maar vond Magits op zijn weg. Rond het kwartier zette Gregory Capidis zich goed door op rechts. Doelman Vandenabeele had de korte hoek goed afgeschermd. Toen Vandenabeele halfweg de eerste helft onder een voorzet van Koen De Coninck doorging kon Aziz Camara de 0-2 binnentikken. Even later stond er zelfs 0-3 op het bord. Capidis zette voor van op rechts en Van Laethem scoorde met een heerlijke retro zijn tweede van de dag. Kort voor de rust kroop Van Laethem in de aangeversrol en bood Capidis de 0-4 op een schoteltje aan.

In de tweede helft nam Opwijk behoorlijk wat gas terug. In het vooruitzicht van de topper tegen Eendracht Aalst van volgende week werden enkele vervangingen doorgevoerd. Lebeke-Aalst wist zich aanvankelijk geen raad met de plots geboden ruimte. Net voor het uur trapte Praet een mooie kans naar de wolken. Met nog een twintigtal minuten op de stadionklok kon Versijpt de eerredder aantekenen. Magits was kansloos op een mooi gekruld schot in de winkelhaak. De thuisspelers begonnen er nu warempel in te geloven, maar moesten opletten voor de counters van Opwijk. De ingevallen Hans Van Ostaede kwam alleen voor doel maar Vandenabeele kon makkelijk pakken. Bij een Lebeekse tegenaanval loste Magits de bal zodat Sven Buelens op de lijn redding moest brengen. Magits herstelde dit kleine foutje door een poging van Van de Voorde goed af te blokken. In de laatste tien minuten trof Van Laethem nog twee maal de paal en net voor affluiten moest Van der Stuyft een steekbal van Van Laethem van de lijn keren.

Ingevolge het onverwachte verlies van Bornem groeit het belang van de wedstrijd van volgende week tussen Opwijk en Eendracht Aalst. De winnaar van dit duel pakt immers de eerste periodetitel en Opwijk heeft vandaag bewezen dat het klaar is voor de topper.