Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Tweede thuiszege voor Rupel Boom
Geert ROUSSEAU

Om zijn opmars verder te zetten had Rupel Boom een zege nodig tegen Dilbeek Sport. Rupel Boom ging dus op zoek naar zijn derde overwinning van het seizoen.  Dilbeek van zijn kant wou zijn plaats in de subtop van het klassement verdedigen.

Van bij de aanvang van de wedstrijd werd het onmiddellijk duidelijk dat de Steenbakkers van plan waren Dilbeek het vuur aan de schenen te leggen.
Reeds in de derde minuut kon een bedrijvige Kenny Laevaert zich doorzetten maar kon bezoekersdoelman Alexis Sakalis zijn ploeg voor een achterstand behoeden. Rupel Boom bleef echter verder aandringen en rond de twaalfde minuut kon na goed voorbereidend werk van Nick Van Der Westerlaeken Kevin Geets de verdiende 1-0 voorsprong op het bord plaatsten. Op geen enkel moment kwamen de bezoekers uit Dilbeek in het stuk voor en bleef Rupel Boom duidelijk baas. Bezoeker Jelle Schotte bracht zijn ploeg nog verder in de problemen. Hij trapte na op Nick Van Der Westerlaeken wat hem een terechte rode kaart opleverde. Rupel Boom bleef verder goed combineren en dat resulteerde rond de 28ste minuut in een tweede doelpunt.  Via mooi samenspel kon uiteindelijk Koen Carlier er 2-0 van maken. Amper een minuut later een mooie kans voor Nick Van Der Westerlaeken die net niet succesvol kon besluiten gevolgd door een kopbal van Yasin Gül die er evenmin in slaagde de 3-0 cijfers vast te leggen. Het was wachten tot de veertigste minuut om de eerste kans te noteren voor Dilbeek; de wenkende doelkans werd echter wild over doel getrapt.

Na de rust leek het wel of de thuisploeg besloten had onder een gans andere gedaante uit de kleedkamer te komen.  Van het wervelend voetbal dat zij de eerste helft hadden gebracht, bleef onvoldoende over.  Dit liet Dilbeek toe in de wedstrijd te komen zonder daarbij onmiddellijk echter concreet doelgevaar te creeëren. Rond de zestigste minuut stak de thuisploeg even opnieuw de neus aan het venster. De kopbal van een alomtegenwoordige Kevin Geets werd op de lijn weggewerkt. Uitstel van executie echter. Tien minuten later kon na een mooie pass van invaller Saki Agorakis Kevin Geets er 3-0 van maken.  Dilbeek bleef echter het eerreddend doelpunt najagen en met een mooi afstandschot kon Peter De Pauw milderen tot 3-1.  Een opnieuw uit de toon vallende Jurgen Meeusen wrong een reuzekans de nek om door op enkele meters van een leeg doel nog over te trappen. Wie anders dan de held van de wedstrijd -Kevin Geets- legde de 4-1 eindcijfers vast na mooie voorbereiding door andere invaller Nicolas Czernatynski.  Een verdiende thuiszege voor Rupel Boom.[KVB]

Wedstrijdgegevens

Rupel Boom:Jo Engelborgs-Kevin Geets('87 Pieter Verbruggen)-Yasin Gül-Frank Rits-Saki Agorakis('73 Said El Harchi)- Koen Carlier('81 Nicolas Czerniatynski)-Morad Gloub-Jurgen Meeusen-Nick Van Der Westerlaeken-Jerry Poorters

Dilbeek Sport:Alexis Sakalis-Ahmet Turk('61 Ulrich Van der Cruyssen)-Steven Vermeulen-Kristof Mannaert-Roeland Van den Bergh-Olaf Van Dael ('46 Kevin Kums)-Peter De Pauw-Jelle Schotte-Wouter Taurin-Denis Dessaer-Jonathan Tarioli('76 Sami Mustafovski)

Geel: Gloub, Van Der Westerlaeken en Van Dael
Rood: Jelle Schotte