Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Verbroedering Meldert wint van Rupel-Boom
Gentil Dossche

Een aantal Meldertse verklaringen in de pers deze week misten hun uitwerking niet. De spelersgroep heeft gedaan wat hoorde en liet in zijn coach niet in de kou staan.

De eerlijkheid gebiedt ons te erkennen dat Rupel-Boom als het ware Verbroedering zijn eerste seizoenszege cadeau heeft gedaan. De Antwerpenaars lieten het in de zone van de waarheid zwaar afweten of botsten op een sublieme De Valck. De Antwerpse fusieploeg speelde een meer dan degelijke eerste helft. Dat waren ze zichzelf ook verschuldigd, want Meldert vatte zijn opdracht met een vroege voorsprong aan. Van Den Bossche trapte een corner richting Frouja, die, totaal vrijgelaten in één tijd tegen de netten knalde. Een furieuze reactie bleef niet uit. Minuten lang raakten de plaatselijken niet uit de omknelling los. Eigenlijk was het een half wonder dat de gelijkmaker nogal lang op zich liet wachten. Vrijwel onmiddellijk na de openingstreffer werd Carlier door de buitenspelval geloodst. Hij omspeelde zowat iedereen, doch door zwak af te drukken kon Hellemans nog tijdig terugkeren en het leder ontzetten. Helaas in de voeten van Van Der Westerlaken, die zijn rebound onbegrijpelijk miste. Even later (we speelden amper 7 minuten) maakte Hellemans met Carlier in de rug handspel binnen de fatale zone. Gelukkig liet de ref verder spelen. Seconden later krulde Poorters een vrije trap naar de winkelhaak. Doelman De Valck had een bekwame redding in huis. Nadat De Geest bijna in eigen doel had gewerkt, ging de bezoekende storm geleidelijk aan liggen. Ietwat onverwacht, maar daarom niet minder verdiend, kon Rupel-Boom langszij komen. Hellemans kreeg de bal tegen de hand en ditmaal legde Verheyen het ronde ding op de stip. Carlier verzilverde de mogelijkheid. Kansen bleven dan een tijdje uit en bij momenten kon Meldert zich nu beter in de match knokken. Een rommelige fase voor doelman Engelborghs kon door Frouja net niet tot een nieuwe voorsprong omgebogen worden. Aan de overzijde noteerden we een verre schuiver van Geets, die niet zo ver naast ging. Met de rust in zicht floot de ref opnieuw penalty. Ditmaal beroerde Geets totaal onnodig het leder met de hand en Frouja twijfelde niet.

Na de koffie ging Boom op zoek naar de gelijkmaker. De gehavende thuisploeg knokte voor elke lap grond. Geets schoot wild voorlangs en op een streep van dezelfde speler tekende De Valck paraat. Net voor het uur reageerde de thuiskeeper subliem bij een poging van Carlier. Deze fase leidde de bezoekende teloorgang in. De mooiste aanval van de middag werd door Derraz opgezet. Samir hield gepast het leder bij en bediende dan Schiettecatte. Van Den Bossche vroeg en kreeg de bal en joeg deze in het dak van het doel. Rupel-Boom was duidelijk de kluts kwijt, terwijl Meldert het gebeuren controleerde. Af en toe uitbrekend, zonder reëel gevaar, maar anderzijds niets weggevend. In het slotkwartier vonden de Antwerpenaars zichzelf terug, doch echt doelgevaar viel er nauwelijks te noteren. In blessuretijd vlamde Van Der Westerlaken op doel. De Valck dook in hoekschop.

Meteen was de eerste Meldertse seizoenszege een feit. Tegen Boom werd alleszins bewezen dat een trainerswissel geen oplossing was en is.

Verbroedering Meldert:
De Valck, Pauwels, Hellemans (34’ Wellens), De Geest, Baeten, Van Den Bossche (79’ Arijs), Frouja (92’ Itunime), Derraz, De Greve, Leyman en Schiettecatte

Rupel Boom:
Engelborghs, Geets, Laevaert, Gul, Rits, Agorakis (63’ Michiels), Carlier, Gloub, Meeusen (77’ El Harchi), Van Der Westerlaken en Poorters

Doelpunten: 1-0 Frouja (02’), 1-1 Carlier (20’), 2-1 Frouja (42’), 3-1 Van Den Bossche (61’)