Speeldag: Speeldag 9
Stadion: SK Opwijk Stadion
Eendracht Aalst te sterk voor Opwijk
Gentil Dossche

Aalst liet al snel merken waarvoor het gekomen was. Via een uitstekend samenspel tussen Troch en Aelbrecht kwam deze laatste vrij voor doel en trapte de 0-1 hoog in het dak binnen. Opwijk op achtervolgen aangewezen, maar Aalst bleef de gevaarlijkste ploeg. Aelbrecht kon op het kwartier aanleggen, Gunter Magits pakte goed. Daarna namen de bezoekers het wat kalmer op waardoor Opwijk ook af en wat kon dreigen. Zo trapte Gregory Capidis op voorzet van Mike Van Laethem net over en draaide Dimitri De Buyser een bal net naast de kruising. In de 36ste minuut dan de beste kans voor Opwijk, zowel Van Laethem als Vincent Stanus kwamen net te laat om een prima vrijschop van Roel Van den Brande in doel te schuiven.

Onmiddellijk na de rust zorgde de onvermijdelijke Nguekam er voor dat de wedstrijd gespeeld was. Er was nauwelijks een minuut afgetrapt toen hij van op de rand van het strafschopgebied de voorsprong van Aalst verdubbelde. Net voor het uur verzuimde diezelfde Nguekam een grote kans om zijn ploeg nog verder te doen uitlopen. Opwijk bleef achter de feiten aanhollen. Nguekam leek op weg naar zijn tweede doelpunt, maar Bart Pannecoucke kon nog net op tijd de bal ontzetten. En Nguekam bleef gevaarlijk, een klein kwartier voor tijd kopte hij net over. Het enige dat Opwijk daar tegenover kon stellen was een vrije trap van Mike Van Laethem. De verkeerd opgestelde Vandenabeele keek met opluchting toe hoe de bal net niet binnendraaide. Aalst kwam als de oververdiende winnaar uit deze wedstrijd, deze ploeg kan gerust aan de top spelen in derde.