Berchem Sport
Lyra-Lierse
Datum: 20/01/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Ludo Coeckstadion
Lyra geeft voorsprong weg in Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Lyra geeft voorsprong weg in Berchem
Foto: © SC

Lyra heeft op het veld van Berchem een uitstekende positie uit handen gegeven. De Pallieters liepenin een ondermaatste eerste helft uit tot 0-2, na de rust knokte Berchem zich echter verdiend langszij.

Lyra nam de beste start op het Rooi. Chris Bruyninckx schilderde al vrij snel het leer op het hoofd van Kurt Weuts, die van kortbij vrijstaand mocht binnenkoppen; 0-1. Klaas Coart had de kans om de score te verdubbelen, zijn schot ketste af in hoekschop. De eerste deftige reactie van Berchem volgde halfweg de eerste helft. Op aangeven van Kevin Pinson kopte Sander Yzewyn in het zijnet. Cristobal Embrechts probeerde het dan maar van op een afstand, doelman Kersten Lauwerys maakte het schot onschadelijk. Een mooie actie van Bruyninckx leverde bijna de 0-2 op, Ken Vets trapte via doelman Steven Van Den Bossche op de dwarsligger. Het bleek slechts uitstel voor Berchem. Embrechts haakte Coart op de rand van de zestien, scheidsrechter Philippe Vandecauter legde de bal zowaar op de stip. Kurt Ory zette zich achter de bal en stuurde Van Den Bossche de verkeerde kant op; 0-2.
 
Na de koffie brak Matthieu Vandenbussche al snel door, op de rand van de zestien werd hij naar de grasmat gewerkt, deze keer legde Vandecauter de bal er wel buiten. Het bleek niet de enige discutabele beslissing van de ref in het vervolg van de tweede periode. De ingevallen Arnaud Bras bediende Tommy Meire, de middenvelder van Berchem trof de lat op zijn weg. Berchem verhoogde de druk op het Lyra-doel, Stefan Delalieux kopte opnieuw op de lat, in de scrimmage die erop volgde kreeg niemand de bal tegen de touwen. Aan de overkant gingen de netten wel tekeer, al werd het doelpunt van Weuts afgekeurd na voorafgaand duwwerk. Yzewyn had moeten scoren toen hij vrijstaand voor doel verscheen, Lauwerys had weinig moeite met het zwakke schot. Een kwartier voor tijd lukte Berchem wel de verdiende aansluitingstreffer. Meire krulde een vrije trap mooi voorbij het muurtje; 1-2. Berchem kreeg vleugels en gesteund door het publiek lukte het in dezelfde minuut ei zo na de gelijkmaker. Ousmane Sanou kwam een koplengte tekort om een strakke voorzet van uitblinker Bras binnen te koppen. De adem van Berchem werd abrupt afgesneden toen Vandecauter meteen rood trok na een duel waarbij Delalieux neerkwam met zijn tegenstrever. De numerieke meerderheid vertaalde zich echter niet op het veld, Berchem bleef de betere. Bras haalde knap uit, maar ook hij zag zijn poging sterven op de paal. Diezelfde Bras leverde een perfecte voorzet voor Sanou, die al glijdend over knalde. Op de counter had Lyra het lot van Berchem helemaal kunnen bezegelen, Van Den Bossche redde echter knap op een uithaal van Bruyninckx. In de slotminuut kreeg Berchem dan toch wat het verdiende, Vandenbussche met de voorzet en Yzewyn die het stadion in lichterlaaie plaatste. In het feestgejoel kreeg Frederik Janssens nog zijn tweede gele kaart, al kon dat de pret niet meer bederven in Berchem.
 
Scheidsrechter: Philippe Vandecauter
Geel: Van Der Heyden (Berchem) – Depree, Weuts, Bruyninckx (Lyra)
Rood: Delalieux, Janssens [2x geel] (Berchem)

BERCHEM: Van Den Bossche, Pinson, Van Damme (’75 Sanou), Meire, Walschaerts, Yzewyn, Amazou (’13 Vandenbussche), Embrechts (’45 Bras), Van Der Heyden, Delalieux en Janssens

LYRA: Lauwerys, Ceulemans, Depree, Hendrickx, Coart, Weuts, Vets, Bruyninckx, Van De Perre, Bauwens (’83 Goos) en Ory