Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Evergem Lindeken
Boom door het oog van de naald in Evergem
Danny Van Droogenbroeck

Rupel-Boom wint met 1 - 2 bij Evergem-Center, en blijft zo ongenaakbaar aan de leiding in vierde klasse B. Al onthield scheidsrechter Jan Goovaerts Evergem wel een zuivere strafschop waarbij de thuisploeg een gelijk spel kon behalen.

De leiders uit Boom namen onmiddellijk het initiatief en drukten Evergem onmiddellijk terug op hun eigen speelhelft. Door de goeie organisatie bij de thuisploeg kwam Rupel Boom in de eerste helft weinig in de buurt van de thuisdoelman en probeerde Evergem op de counter om gevaar te creeeren wat een paar keer lukte via de linksback Bart Van Droogenbroeck die mooi zijn flank afliep en via een één - twee met Wim Roels zo Christophe de Wispelaere kon bereiken maar zijn schot zorgde voor weinig problemen bij de Boomse doelman Jo Engelborgs. Rupel Boom was ook gevaarlijk op de verre inworpen van Jerry Poorters waarop de boomlange spitsen van de steenbakkers konden inkoppen en Wim Roels kon een bal op de lijn wegkoppen. De scheidsrechter Jan Goovaerts begon stilaan dubieuze fouten te fluiten langs weerszijden , wat menig protest opleverde. Toch stond  met de rust de brilscore op het bord .

Rupel Boom mocht de tweede helft op gang trappen en ging  onmiddellijk in de aanval maar ze verspeelden de bal en Evergem kon opnieuw counteren zonder gevaarlijk te zijn maar ze kregen hulp van de linksachter van Rupel Boom , Joris van Cleemput die een bal slecht inspeelde en die de Evergemse spits Christophe de Wispelaere kon veroveren en mooi een verdediger uitschakelde en zo de meegevolgde Adrian Mikolajcak bediende die koel binnenlegde. De Steenbakkers moesten achtervolgen en gingen resoluut in de aanval, Nicolas Verdeghem kreeg in de 66 ste minuut zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen, zodat Evergem nog 25 minuten met tien verder moest. Een op het eerste zicht onschuldige voorzet van de bezoekers leverde in de 68 ste minuut de gelijkmaker op door een twijfeling tussen de thuisdoelman en een centrale verdediger, zodat Nick Van der Westerlaeken de bordjes in evenwicht kon brengen. Rupel Boom ging nu op zoek naar het winnende doelpunt maar Evergem met een speler minder in het veld hield danig stand. In de 79 ste minuut kreeg Rupel Boom een terechte strafschop die werd omgezet door de ingevallen El Harchi Said en stevenden de Steenbakkers op de overwinning af, die wel verdiend zou zijn. De scheidsrechter ontnam Evergem Center in de 85ste minuut echter een loepzuivere strafschop, onbegrijpelijk niet gefloten en zo Evergem de mogelijkheid ontnam om een gelijkspel tegen de leiders uit de brand te slepen. Geert Standaert, de trainer van Evergem werd wegens protest naar de tribune verwezen, en moest machteloos toezien hoe zijn ploeg opnieuw puntenloos achterblijft. Rupel Boom, verdiende de overwinning op basis van hun geleverd spel, maar scheidsrechter Jan Goovaerts durfde zijn verantwoordelijkheid niet op te nemen op beslissende momenten .

Opstellingen :

Evergem Center: Van de Moortele, Pieters, Van Droogenbroeck, Mikolajcak, Moreels, Roels, Charifi, Van Moorhem, Verdeghem, De Wispelaere, De Coninck (20' Van Den Hende)

Rupel-Boom: Engelborgs, Laevaert, Magerman, Mewis (60' El Harchi), Verroken, Carlier, V.D.Westerlaeken, Deytier, Van Cleemput (68' Geldof), Poorters, Geets (81' Michiels)