Berchem Sport
Lokeren-Temse
Datum: 03/02/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Ludo Coeckstadion
Temse speelt Berchem in vernieling
Steven Bologne
| 0 reacties
Temse speelt Berchem in vernieling
Foto: © SC

Berchem Sport kan wellicht zijn 100-jarig bestaan in eerste provinciale vieren, de club verloor de levensbelangrijke partij van Temse met 0-2. Vooral de manier waarop was schrijnend, Temse liet het na de blamage voor geel-zwart compleet te maken.

Al vroeg in de partij moest doelman Steven Van Den Bossche een kopper van Christof Maes onschadelijk maken. Aan de overzijde leed Kjell Tollenaars dom balverlies, Arnaud Bras mocht alleen op doel af, schotelde de 1-0 voor de voeten van Matthieu Vandenbussche die te lang nodig had om te besluiten en weg kans. Diezelfde Vandenbussche was er nauwelijks één minuut later opnieuw, deze keer eindigde zijn schot in het zijnet. Aan de overkant mocht Maes al te makkelijk door de verdediging wandelen en de 0-1 in doel prikken. Berchem was nergens en mocht blij zijn dat de bezoekers uit Temse medelijden kregen. Jean-Jaques Batoum rolde de ganse defensie op een hoopje maar schoot op de kruising, even daarna leverde hij de perfecte voorzet af voor Maes die op Van Den Bossche besloot. Thomas De Clerq kopte op vrije trap fraai binnen, scheidsrechter Kevin Monteny had echter buitenspel gezien. Sander Yzewyn kon toch eens reageren voor Berchem, doelman Bart De Brouwer pakte niet zonder moeite. Batoum kon Berchem nog voor de pauze helemaal in de vernieling spelen, hij mistte echter voor de Berchemdoelman.
 
Berchem-trainer Colin Andrews voerde aan de pauze twee wissels door, het leverde weinig beterschap. Bras was zowat de enige verdienstelijke Berchemnaar op het terrein maar knalde op De Brouwer. Berchem probeerde iets aan de achterstand te doen, maar kreeg het deksel op de neus. Sam Lavan bood de ingevallen Erkoc Mustapha op de tegenaanval de verdubbeling op een presenteerblaadje; 0-2. Lavan mocht even later onder boegeroep naar de kant. Temse liet het na om de score verder uit te diepen via vooral Batoum en Maes die elkeen verscheidene kansen nog de nek omwrongen.  
 
Al de rechtstreekse concurrenten van Berchem pakten punten dit weekend, de Rooiploeg staat zo al ruim 7 punten achter op een veilige plaats. In Antwerpen zagen ze na deze beschamende prestatie de bui al hangen. De degradatie komt angstvallig dichtbij.
 
Scheidsrechter: Kevin Monteny
Geel: Meire, Yzewyn, Pinson (Berchem) – De Wilde (Temse)

BERCHEM: Van Den Bossche, Pinson, Meire, Vandenbussche (’45 Sanou), Walschaerts, Yzewyn, Bras, Lavan (’66 Janssens), Van Der Heyden, Delalieux en Van Oppens (’45 Amazou)

TEMSE: De Brouwer, De Maeyer, De Wilde, Michiels, Tolenaars, Batoum, Maes, Van Den Bossche, De Clerq, Maes en Vandenbulcke