Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Prinsenbos
Grimbergen in extremis voorbij Overijse
Kevin Vanbuggenhout

Na de teleurstellende 0-3 nederlaag tegen Wijgmaal ging Grimbergen op zoek naar eerherstel. Grimbergen kwam ook wel behoorlijk gehavend aan de aftrap. Tempo Overijse stond laatste en had dringend een overwinning nodig.

De thuisploeg liet een scherpe indruk in de openingsminuten en toonde zich het gretigst. Overijse was niet echt onder de indruk en de eerste doelpoging kwam zelfs van de bezoekers. Een afstandsschot van Ngangué ging over. De reactie van Grimbergen bleef niet uit. Een voorzet van Diomi viel op de dwarsligger. Drie minuten nadien kwam Grimbergen nog een keer aanzetten. Een laag afstandsschot van De Meu ging naast. De concentratie leek te minderen bij Grimbergen. De thuisploeg deemsterde weg. Het vertrouwen groeide bij Overijse dat steeds meer op de helft van Grimbergen ging kamperen. Een vrije trap van Vergeylen ging naast. Goed voetbal kregen de toeschouwers niet te zien. De wedstrijd tussen Grimbergen en Overijse zorgde voor een festival van slechte passes en slordig balverlies. Beide ploegen waren voetballend ondermaats. Overijse bakte er in dat opzicht nog veel minder van dan Grimbergen. In het slotkwartier trok Grimbergen de wedstrijd naar zich toe en volgden er ook een aantal aardige kansen. Een afstandsschot van Peeters viel net over. Een minuutje later werd de bal naar Roelands gekopt. De rechtermiddenvelder van Grimbergen kon net niet voldoende bij de bal om de 1-0 binnen te glijden. In de 37ste minuut was het toch raak. Peeters bereikte Diomi met een goede steekbal. Een mislukte volley van Diomi belandde bij Fuso en hij trapte in één tijd via de lat binnen: 1-0. Dat leek ook de ruststand te worden, tot Overijse profiteerde van een aarzeling in de Grimbergse defensie. Grimbergen kreeg een hoekschop niet weggewerkt en Stroobants trapte binnen: 1-1.

Grimbergen trachtte meteen na de pauze weer het initiatief te nemen, maar Tempo Overijse hield aanvankelijk goed stand. Het niveau bleef ook in de tweede helft behoorlijk pover langs beide kanten. De staat van het veld liet ook geen prachtig voetbal toe. Net voor het uur kwam Overijse met tien te staan. De Bruille had al geel, maar kreeg rechtstreeks rood voor een drieste ingreep op Fuso. Grimbergen nam het heft meteen in handen en drukte Overijse tegen het eigen doel. De vrijgelaten Diomi kon met het hoofd net niet bij een strak genomen vrije trap van Roelands. Twee minuten later legde Gaudaen terug naar De Meu die naast schoot. Grimbergen moest het vooral hebben van schoten uit de tweede lijn. Een afstandsschot van Fuso ging naast. Na zeventig minuten spelen kwam Grimbergen nog aan een grote kans op de winnende treffer. Peeters stuurde met een goede pass Roelands op doel af. Roelands trapte onzuiver tegen de bal aan en weg was de kans. Eventjes kon Overijse zich dan weer herpakken. De bezoekers kwamen ook tweemaal bijzonder dicht bij de 1-2. Een lage en harde voorzet van Michiels werd door Geurs van dichtbij onbegrijpelijk over getrapt. Met nog negen minuten op de klok trapte Lievens over een terugspeelbal van Requejo. De bal leek in het lege doel te rollen, maar Lievens was nog op tijd terug om de bal te klemmen voor de doellijn. In de slotfase zette Grimbergen nog alles op alles. Fuso stond buitenspel, maar de lijnrechter liet het spel doorgaan. Fuso kwam zo alleen voor doel, maar miste zijn controle. De Grimbergse verdediging zou ook nog één keer uitgespeeld worden. Lievens had een prima save in huis op een schot van Vanhoudt. Met nog twee minuten gaan scoorde Grimbergen toch de verlossende treffer. Een verdediger van Overijse ging onder een goede voorzet van uitblinker Peeters door. Gaudaen nam de bal goed mee en knalde de 2-1 tegen de netten. Het werd nog bijna 3-1. Fuso gaf mee met Diomi die de bal via Verelst naast werkte. Diep in blessuretijd mocht Overijse nog een vrije trap nemen. Hermand was de éénmansmuur van Grimbergen en pakte nog een tweede gele kaart voor handspel. De vrijschop had onschadelijk gemaakt en Grimbergen had zijn zege beet.

Grimbergen behaalde zijn eerste overwinning in 2008. Een zwak Grimbergen hield tegen een nog veel zwakker Overijse terecht de drie punten thuis. Grimbergen duikt nu weer de linkerkolom in. Overijse is ondanks het bedroevende spelpeil nog niet helemaal uitgeteld. Het heeft immers slechts vier punten minder dan de virtuele barragist. Rechtstreeks behoud lijkt wel zo goed als onmogelijk voor Tempo Overijse.

Grimbergen: Lievens; Pollefoort(58' Gaudaen), Claes, Decoster, Requejo; Peeters, Hofman(55' Hermand), De Meu, Roelands(82' Vanonckelen); Diomi, Fuso

Tempo Overijse: Verelst; De Bruille, Taelemans, Cunche, Michiels; Vanhoudt, Vergeylen, Ngangué, Van Crombrugge(79' Philips); Stroobants(76' Bresciano), Vercarre(66' Geurs)

Doelpunten: 37' Fuso 1-0, 45'+1' Stroobants 1-1, 88' Gaudaen 2-1

Geel: De Bruille, Cunche, Ngangué, Pollefoort, Hermand, Fuso, Hermand

Rood: 59' De Bruille, 90'+4' Hermand(2x geel)