Lyra-Lierse
Berchem Sport
Datum: 09/09/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lyra-Stadion
Lyra zet ondermaats Berchem aan de kant
Steven Bologne
| 0 reacties
Lyra zet ondermaats Berchem aan de kant
Foto: © SC

Op de tweede speeldag stond met Lyra – Berchem alweer een topduel op het programma. Beiden ploegen zochten naar hun eerste zege na puntenverlies op de eerste speeldag. Wie verloor moet de komende weken in de achtervolging. In de goed bevolkte tribunes ook Eric Van Meir die in de voor Lierse voetballoze periode dan maar naar zijn ex-club kwam kijken.
 
Het was Berchem dat het beste aan de partij begon met enkele mooie opgebouwde aanvallen. Doelkansen vloeiden er echter niet uit voort. Aan de overzijde was de eerste echte kans van de partij meteen raak. Stijn Janssens trof eerst doelman Steven Van Den Bossche op zijn weg maar mocht door te slap verdedigen ook op de rebound uithalen en daarop had de Berchemse goalie geen verhaal; 1-0. De reactie van Berchem volgde vrijwel meteen, Imad Amazou leverde de bal in bij Jurgen Simeons, in de draai besloot hij recht op doelman Kersten Lauwerijs. Een bleke Sander Yzewijn had teveel tijd nodig om te besluiten, Tommy Meire kon uit het vervolg van de actie nog zijn hoofd tegen de bal zetten maar die werd voor de doellijn nog weggeveegd. De partij viel vervolgens stil en op de volgende kans was het wachten tot het halfuur. Tim Smolders schilderde een voorzet op het hoofd van de vrijstaande Kurt Weuts en die kopte het leer tegen de touwen; 2-0. Even later slopen Yzewijn en Simeons in de rug van de verdediging, Yzewijn kon scoren maar de scheidsrechter had ergens nog een overtreding gezien. De verdediging van Berchem stond in die eerste helft bijzonder onzeker te voetballen en dat leverde een niet eens flitsende thuisploeg twee doelpunten op.
 
Na de pauze corrigeerde Ives Serneels zijn achterhoede en dat bracht beterschap, alleen voorin bleek het schoentje te wringen. Simeons zag zijn schot van kortbij afgeweerd. Op het uur leek de inmiddels verdiende aansluitingstreffer een feit. Het schot van Amazou werd gedevieerd en zette de thuisdoelman op het verkeerde been, de bal rolde tergend traag naar of zelfs gedeeltelijk over de doellijn maar Lauwerijs kon nog net een doelpunt verhinderen. Amazou probeerde het diezelfde minuut opnieuw, van kortbij nam hij de bal op de slof maar besloot over. Berchem drukte de Pallieters tegen het eigen doel en een mooie combinatie tussen invaller Wesley Geuens en Amazou bracht die laatste in schietpositie, hij trapte echter onbegrijpelijk naast. Wanneer Yzewijn zeer hoog over besloot demonstreerde dat de onmacht van Berchem voor doel. Amazou mistte van dichtbij andermaal. Lyra kreeg de bal wel tussen de palen en er was een mooie redding nodig van Van Den Bossche om een vrije trap van Smolders uit doel te houden. Lyra hield zo makkelijk de drie punten thuis, al konden de talrijke toeschouwers niet echt genieten van een aangename pot voetbal. De beste man op het veld was scheidsrechter Christof Dierick die een vrijwel foutloze partij blies.
 
Scheidsrechter: Christof Dierick
Geel: Meeuwis, Bauwens (Lyra) – Van Der Heyden (Berchem)
Doelpunten: ‘6 Stijn Janssens 1-0 en ’30 Kurt Weuts 2-0

LYRA: Lauwerijs, Ceulemans, Deprée, Goos, Hendrickx, Janssens (’75 Vets), Weuts (’90 Bruyninckx), Smolders, Meeuwis, Van De Perre en Bauwens

BERCHEM: Van Den Bossche, Pinson, Meire, Yzewijn, Amazou, Embrechts, Simeons (’55 Geuens), Van Der Heyden, Delalieux, Verfaillie (’45 Walschaerts), Janssens (’79 Bras)