Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Rupel Boom werkt achterstand weg
Geert ROUSSEAU

De Steenbakkers hadden de eerste speeldag een mooie overwinning gerealiseerd op Schoten. De bezoekers uit Evergem daarentegen waren naar het Park afgezakt met de bedoeling en de hoop minstens hun eerste punt mee naar huis te kunnen nemen. De wedstrijd was amper 1 minuut oud of Evergem-Center stak al een eerste keer serieus de neus aan het venster. Gelukkig kon Jerry Poorters in extremis nog redding brengen en zo een al te vroege achterstand vermijden. Enkele minuten later kon bezoeker Sander Renson een kans afdwingen maar besloot ook hij gelukkig voor de thuisploeg naast. Het was echter uitstel van executie want bij een goed getrapte voorzet kon Emanuel Sarpong de bal goed met het hoofd in doel verlengen: 0-1.

Rupel Boom toonde zich niet onder de indruk en bracht verzorgd voetbal. Amper een minuut na de achterstand kregen zij een vrijschop toegekend. Jerry Poorters nam zijn verantwoordelijkheid; zijn goed gericht schot kon nog door de bezoekersdoelman Sören Van De Moortele worden gepareerd en spatte nadien op de doelpal uiteen. De thuisploeg had nu duidelijk haar ritme gevonden en diverse kansen bleven onbenut. Onder meer een staalhard schot van Kevin Geets zou ongetwijfeld in doel beland zijn, maar werd ongelukkig genoeg nog door een medespeler van richting veranderd. Wat later devieerde opnieuw een bedrijvige Geets de bal wel in doel maar werd dit niet gevalideerd omwille van buitenspel.

Het bleef al Rupel Boom wat de klok sloeg, maar helaas voor hen ontbrak nét dat laatste tikkeltje geluk om de meer dan verdiende gelijkmaker tegen de netten te prikken. Ook spits Jens Verroken trachtte mee de bakens te verzetten, maar zijn kopballen gingen telkens net naast. Hoewel het bij de rust mits de nodige afwerking gerust 3-1 had kunnen zijn, waren het integendeel de bezoekers die met een bijzonder gevleide 0-1 voorsprong de kleedkamers konden opzoeken. De eerlijkheid gebiedt ons wel te benadrukken dat zij zeer vlot vanuit verdediging kunnen overschakelen en op de counter zij telkens aartsgevaarlijk uit de hoek kwamen.

Onmiddellijk na de rust kwam Kevin Geets in de box in balbezit; met een listig getrapt schuin schot werd getracht de keeper te passeren. Deze had echter goed zijn hoek verkleint en kon in extremis de bal nog te pakken krijgen. Met man en macht werd de tegenstrever constant onder druk geplaatst en Evergem Center plooide massaal terug. Constant trokken zij een muur op van 9 spelers op eigen speelhelft. Na mistasten in minuut 49 door goalie Van De Moortele was het doel plotseling leeg. Geoffrey Peytier lukte er toch in op amper enkele meters van het lege doel de bal onbeheerst hoog over doel te mikken. Voor het overige speelde hij echter een meer dan puike partij!

In minuut 56 opnieuw een kans op de gelijkmaker op een zoveelste toegekende vrijschop.  Opnieuw Jerry Poorters aan het kanon: zijn perfect getrapte bal werd enig mooi door de bezoekende doelman uit de winkelhaak geplukt alhoewel nadien hij absoluut niet meer wist waar de bal gebleven was. Als zovele kansen onbenut blijven is in het voetbal vaak zo dat men het deksel op de neus krijgt. Evergem Center dreigde deze theorie rond de 66ste minuut nog wat kracht bij te zetten; hun bal belandde echter ook op de paal en wat later ook voor hen een afgekeurd doelpunt omwille van buitenspel.

Stilaan begon Rupel Boom wat moedeloos te worden en bijna niemand in het stadion geloofde nog echt in puntengewin laat staan in in een overwinning. Dit was echter buiten Jens Verroken gerekend. Hij zette een enig mooie actie op en kon koel afwerken:1-1. De hel brak nu helemaal los en de Steenbakkers ontbonden nu plotseling al hun duivels. Amper 4 minuten later kon een voor het overige vrij matig acterende Tom Mewis met een mooi opwippertje zijn tegenstrever omspelen; tegen zijn magistraal en staalhard getrapte bal had doelman Van De Moortele werkelijk geen schijn van kans. De bezoekers dienden tenslotte de kelk tot op de bodem te ledigen want in de slotfase kon ook Nick Van Der Westerlaeken met een mooi doelpunt de tegenstrever definitief KO slaan en er 3-1 van maken. Een meer dan verdiende thuiszege voor Rupel Boom dat in tegenstelling tot vorig seizoen met een knappe 6 op zes en met het nodige vertrouwen naar de buren uit Bornem kan afzakken.