Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Prinsenbos
Evergem grijpt laatste kans in Grimbergen
Kevin Vanbuggenhout

Met Grimbergen-Evergem stond er zondag een onvervalst degradatieduel op het menu. Grimbergen kon de rechstreekse degradatieplaatsen definitief afwenden. Voor Evergem was dit de wedstrijd van de laatste kans.

Evergem startte het scherpst aan de partij en kwam op voorsprong met een afgeweken schot van Sander Renson. Evergem met een gelukje op 0-1. Grimbergen reageerde meteen. Fuso werd even aan de mouw getrokken. De spits van Grimbergen bleef recht en scheidsrechter Costermans besloot geen strafschop te fluiten. De bal werd terug voor doel gebracht, Diomi zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden door Pieters. Op het kwartier ging een vrije trap van Pollefoort rechtstreeks binnen. Het doelpunt werd echter afgekeurd. Evergem trok dan weer zelf ten aanval. Na een goede pass binnendoor kwam Roels alleen voor doel. Hij twijfelde tussen een voorzet en een schot, Grimbergen-doelman Lievens voorkwam de 0-2. Evergem won met gemak de meeste duels en speelde veel feller. Grimbergen was enkel gevaarlijk op stilstaande fases. Claes kopte een vrije trap van Pollefoort achterwaarts naast. Evergem ging op zoek naar dat tweede doelpunt en zette Grimbergen gedurende tien minuten onder druk. Mikolajczak schoot in het zijnet. Na een mooie combinatie mocht Mikolajczak voorzetten vanop rechts. Vanden Bogaert zat er nog tussen en liep de bal in hoekschop. Tien minuten voor de pauze liet de Grimbergse defensie zich nog eens ringeloren. Het schot van Roels ging via een Grimbergse voet voorlangs. Aan het einde van de eerste helft kwam Grimbergen wel wat dichter bij het doel van Evergem. Weynants kopte een vrije trap van Diomi over. Vlak voor rusten werkte Pieters Weynants tegen de vlakte. Ref Costermans floot ditmaal wel strafschop. Koen Baudet nam zijn verantwoordelijkheid en zorgde voor de 1-1 ruststand.

Grimbergen kwam veel scherper uit de kleedkamers en kampeerde in de eerste vijf minuten van de tweede helft op de helft van Evergem. Veel gevaar kwam daar niet uit voort. Evergem kwam terug beter in de wedstrijd en versierde rond het uur drie hoekschoppen op rij. De derde hoekschop was goed voor de 1-2. Roels kopte van dichtbij voorbij Lievens. Er zat wel een buitenspelgeurtje aan, maar de arbitrage valideerde het doelpunt. Evergem was overduidelijk baas op het middenveld. Grimbergen kwam niet verder dan een schotje van Fuso dat voorlangs ging. Evergem diende Grimbergen algauw de doodsteek toe. Evergem mocht de bal rustig rondspelen en Moreels schoot de 1-3 binnen. Vlak hierna kopte Peeters een vrije trap van Diomi over. Grimbergen pakte nog uit met een slotoffensiefje. Na een goede pass langs de lijn van Bart Van Winckel trok Diomi de bal voor doel. Baudet kopte op Van De Moortele die met veel moeite pakte. Vier minuten voor affluiten redde Van De Moortele nog een kopbal van Baudet. Puttemans was als de kippen bij de rebound, maar Van De Moortele pakte uit met een geweldige voetreflex. Het bleef 1-3 en zo pakte Evergem drie gouden punten.

Grimbergen verloor de degradatietopper van Evergem met 1-3. In de stand ziet Grimbergen Berchem op gelijke hoogte komen. Evergem greep zijn laatste kans ten volle. Evergem gaat voorbij Ukkel in de stand. Het behoud realiseren blijft voor Evergem wel een aartsmoeilijke opdracht, want met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op Grimbergen en Berchem vijf punten.

Grimbergen: Lievens, Vanden Bogaert, Baudet, Decoster, Requejo, Claes(76' Van Winckel), Peeters, Pollefoort(65' Puttemans), Diomi, Weynants(70' Hofman), Fuso

FC Evergem-Center: Van De Moortele, Van Droogenbroeck, De Coninck(70' Verdeghem), Pieters, Van De Walle, Charifi, Moreels, Roels, Van Moorhem(85' Van Veirdeghem), Renson, Mikolajczak(77' Hallaert)

Doelpunten: 10' Renson 0-1, 44' Baudet 1-1(pen), 61' Roels 1-2, 71' Moreels 1-3

Geel: 32' Van Droogenbroeck, 44' Pieters, 47' Charifi, 72' Verdeghem, 77' Van Winckel en Van Moorhem