Speeldag: Speeldag 26
Stadion: PGB-stadion
Gent-Zeehaven niet voorbij Heist
Kevin Vanbuggenhout

In vierde klasse B moest leider Gent-Zeehaven zaterdagavond al aan de bak. Subtopper SK Heist, dat zijn eerste plaats in de periodestand verdedigde, kwam over de vloer.

SK Heist dook reeds in de eerste minuut gevaarlijk op voor doel. Webers kopte een vrije trap van Van den Schoor over. Ook Gent-Zeehaven kwam al snel dicht bij een doelpunt. Olieslagers loste een voorzet van Dekeukeleire, maar Maes kon niet profiteren. Na tien minuten volgde er alweer een belangrijk moment. De doorgebroken Dekeukeleire werd neergewerkt, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Gent-Zeehaven ging stilaan meer en meer op de helft van Heist spelen en dwong een zeker veldoverwicht af. De verdediging van Heist stond goed en gaf niet zoveel kansen weg. Bij Gent-Zeehaven was Stijn Dekeukeleire de man om in het oog te houden. Op het halfuur werd Dekeukeleire gelanceerd en schoot hij in het zijnet. Twee minuten later kapte diezelfde Dekeukeleire zich mooi vrij en plaatste hij de bal net naast. 0-0 aan de rust.

De eerste mogelijkheid na de rust was voor de thuisploeg. Een schot van Rombauts ging naast. SK Heist beleefde in het begin van de tweede helft zijn beste periode uit de partij en trok naar voren. Braekman, de doelman van Gent-Zeehaven, verloor het luchtduel en mocht zich gelukkig prijzen dat de bal naast doel werd geprikt. Gent-Zeehaven herstelde het evenwicht, maar kon de Heistse defensie niet ontregelen. Op het uur bokste Olieslagers een afstandsschot van Van Waes met één vuist spectaculair uit doel. Er vielen niet veel kansen meer te noteren en zes minuten voor tijd was er een gevaarlijke uitbraak van Heist. Na wegglijden van Verschraegen kon Van Asten alleen op doel af gaan. Hij besloot recht op Braekman. Er werd niet gescoord en zo deelden beide ploegen de punten.

RC Gent-Zeehaven beet zijn tanden stuk op SK Heist. Door het 2-0 verlies van Rupel Boom bij Temse blijft Gent-Zeehaven aan de leiding in het klassement. Gent-Zeehaven heeft nu twee punten meer dan eerste achtervolger Boom. In de derdeperiode stand zakt Heist naar de tweede plaats. Woluwe-Zaventem heeft in dat klassement voorlopig één puntje meer.