Stadion: Breeven
Bornem onderuit tegen Rupel Boom
Geert ROUSSEAU

Van bij de aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat
thuisploeg Bornem niet direct over het grote vertrouwen beschikte.  Rupel Boom drukte onmiddellijk haar stempel op de wedstrijd en na ongeveer 4 minuten spelen leverde dit een eerste kans op.  Goede pass van Frank Magerman- die overigens heel de wedstrijd door zich sterk en soliede zou manifesteren- waarop Jens Verroken schuin voorlangs besloot.  Even wat initiatief door Bornem dat een hoekschop kon afdwingen.  De bal werd echter over gekopt.  Even later kon een bedrijvige Nick Van Der Westerlaeken de bal goed van de tegenstrever onderscheppen.  Hij ging zelf zijn kans en verloor bij deze fase misschien wel enkele vrijstaande maats uit het oog.  Rupel Boom was duidelijk de ploeg met het meeste vertrouwen- niet verwonderlijk na de zes op zes- en liet de bal vlot circuleren.  Enkele kansen volgden via Nick Van Der Westerlaeken, een kopbal voor Saïd El Harchi en een schot over doel van Jens Verroken.  Bornem kon door weinig of niets tegenover stellen.  Het rustsignaal was echt al in zicht toen Frank Magerman opnieuw een magistrale pass uit zijn voeten lanceerde; Saïd El Harchi deponeerde de bal enig mooi in de bovenhoek van het doel:0-1 en meteen rusten geblazen.

Bij Bornem was in de loop van de eerste helft al Jacquemin gekwetst vervangen door Tuteleers; tijdens de rust trachtte trainer De Bruyn bijkomend in te grijpen door Badoui in de strijd te gooien in de plaats van een zo goed als onzichtbare Lanvu.
Onmiddellijk na de rust kon Bornem een eerste kans afdwingen; de kopbal werd echter door doelman Jo Engelborghs zonder veel moeite onschadelijk gemaakt.   Rond de 55ste minuut werd het dan opnieuw koud gepakt door de bezoekers uit Boom.  Vrijschop genomen door Tom Mewis die de bal goed kon voorzetten; efficiënt door Kevin Geets nog aangeraakt en 0-2.  Bornem wist nu werkelijk geen raad meer met de tegenstrever en kon geen vuist meer maken.  Rupel Boom bleef de wet dicteren en kon haar overwinning nog wat kracht bijzetten.  Bij een van de vele hoekschoppen kon Jens Verroken de bal goed doorkoppen; de doelman was al zo goed als verslagen maar het was een attent gevolgde Nick Van Der Westerlaeken die de niet eens overdreven 0-3 score op het bord plaatste.  Bornem liet over het geheel van de wedstrijd een zwakke indruk en liet vooral een grote kloof gapen tussen verdediging en aanval.   De bezoekers bleven de wedstrijd rustig en beheerst controleren en hadden zelfs nog enkele kansen om de score nog verder op te drijven.  Onder meer Kenny Laevaert zette zich goed door langs de flank en kwam dreigend opzetten.  Ook hij ging vrank zijn kans; achteraf bekeken misschien beter een voorzet gelanceerd maar niemand die dit erg zal vinden.  Rupel Boom kan met volle vertrouwen en een 9 op 9 de volgende thuiswedstrijd aanvatten.  Bornem is aan bezinning toe en nestelt zich met amper 1 behaald puntje in de onderste regionen van de rangschikking.