Eendracht Zele
Berchem Sport
Datum: 28/10/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gemeentelijk sportstadion Ter Elst
Wereldgoal Krasniqi volstaat voor Zele
Steven Bologne
| 0 reacties
Wereldgoal Krasniqi volstaat voor Zele
Foto: © SC

Na acht speeldagen bengelt Berchem Sport helemaal onderin het klassement, de Antwerpenaars kunnen hun ambities blijkbaar niet waarmaken. Zele daarentegen stond stevig in de linkerkolom en liet thuis bovendien nog geen punten liggen.
 
Toch waren het de bezoekers die stevig uit de startblokken schoten, het team van Ives Serneels pakte uit met best wel knap voetbal maar kon dat onvoldoende omzetten in doelkansen. Cristobal Embrechts schoot eerst recht op doelman Bjorn Van Overbeke en even later opnieuw nadat de bal nog afweek. Na een goed kwartier spelen poeierde Halil Krasniqi het leer van op ruim 20 meter fenomenaal in de winkelhaak; 1-0. Nauwelijks afgetrapt of Krasniqi schilderde een vrije trap op de verste paal, hier kwam Berchem goed weg. Aan de overzijde knalde Robin Jacobs van ver op de vuisten van Van Overbeke, de Zelense doelman had even later een goede reflex in huis om op de doellijn een schot van Kristof Van Damme in hoekschop te werken. Berchem bleef de betere ploeg en Ousmane Sanou liep slim door de buitenspelval heen maar besloot op de doelman. De ex-spits van Willem II was er luttele seconden later opnieuw bij, zijn kopbal zoefde deze keer nipt naast de paal. Op de gelijkmaker had Berchem stilaan wel recht, maar het kreeg het leer niet in doel. Wesley Van Bocxlaer devieerde een voorzet van Frederik Janssens nog bijna in eigen doel terwijl aan de overzijde Mike Van Laethem nog eens het doelhout trof.
 
Na de koffie verdedigde het team van Benny Lobijn zijn voorsprong met man en macht wat resulteerde in een groot overwicht van Berchem. Doelman Van Overbeke had alle moeite met een afgeweken voorzet waarbij hij slecht kon ontzetten, de ingevallen Matthieu Vandenbussche kwam zo in balbezet maar de doelman zette zijn fout nog goed recht. Imad Amazou schakelde vier bewakers uit, zijn schot zoefde millimeters naast de paal buiten. Berchem bleek de druk aanhouden maar zag de thuisploeg de kansen krijgen op de tegenaanval, zo mocht Krasniqi alleen doorgaan maar leverde hij een te zwakke voorzet af of Van Laethem had Berchem helemaal kunnen dood doen. Vijf minuten voor affluiten achtte spelleider Pieter Vandermeulen zijn moment gekomen. Amazou werd na een mooie actie in de zestien gevloerd, de logische strafschop volgde niet, de vinnige Berchemspeler kreeg zelfs zijn tweede gele kaart voor een shwalbe onder de neus geduwd. Met tien bleven de Antwerpenaars beuken maar de stevige rood-witte muur gaf geen krimp.
 
Berchem zakt door deze nederlaag naar de dertiende plaats in de rangschikking en staat zo voor het eerst dit seizoen op een barrageplaats. Deze nederlaag heeft het volledig aan zichzelf te wijten want met goed voetbal alleen koop je niets. Zele klimt door deze gevleide zege naar de derde plaats in de klassering.
 
Scheidsrechter: Pieter Vandermeulen
Geel: Krasniqi (Zele), Jacobs en Delalieux (Berchem)
Rood: Amazou (2x geel – Berchem)

ZELE: Van Overbeke, Van Den Abbeele, Stijn Van Driessche, Diederik Van Driessche, Bulté, Van Bocxlaer, De Cock, De Geest (’82 De Leeuw), Van Laethem, Krasniqi (’90 Windhey), Goossens (’76 De Smedt)

BERCHEM: Van Den Bossche, Pinson, Van Damme, Jacobs (’67 Meire), Amazou, Embrechts, Lavan, Van Der Heyden, Delalieux (’67 Geuens), Janssens (’45 Van Den Bussche) en Sanou