Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Eerste periodetitel voor Rupel Boom
Geert ROUSSEAU

Weeral heel wat toeschouwers waren afgezakt naar Boom park om de thuisploeg aan te moedigen.  Zij werden niet ontgoocheld.  Amper dertig seconden waren weggetikt op de stadionklok of na een prachtvoorzet van Kenny Laevaert kon goalgetter Jens Verroken de bal tegen de netten jagen:1-0.  Wijgmaal kreeg met dit uiterst vroeg doelpunt
een echte opdoffer te verwerken.  En een gretig Rupel Boom was duidelijk niet van plan het hier bij te laten.  Prachtige dieptepass van Jens Verroken die Koen Carlier toeliet recht op de doelman af te gaan.  Zijn schot ging naast.  De Steenbakkers bleven hun tegenstrever op de eigen helft terugdringen en plaatsten enorm veel druk op de Wijgmaalse defensie.  Onder meer een schot van Kevin Geets ging over en wat later kon Nick Van Der Westerlaeken enkel maar foutief worden gestuit.  De ref legde de bal net op de rand van de grote rechthoek.  Deze vrijschop leverde geen verder concreet gevaar op.  Rupel Boom kon haar overwicht wat later nog wat meer kracht bij zetten.  Opnieuw een bedrijvige Kenny Laevaert die zijn opponent langs de zijlijn alle kleuren van de regenboog liet zien, goede voorzet en ditmaal Koen Carlier die succesvol kon afronden.  Een bleek Wijgmaal kon geen enkele keer thuisdoelman Jo Engelborghs belagen.  Net voor rust werd een duidelijke overtreding op Nick Van Der Westerlaeken in de grote rechthoek niet gefloten en de bal ging dus niet op de stip.  Rusten met 2-0 stand.
De tweede helft was amper vier minuten bezig en bezoeker Thijs kreeg zijn tweede gele kaart van de namiddag voor de neus geschoven.  Wijgmaal dus met z'n tienen verder.    De bezoekers slaagden er amper in een goede combinatie op de mat te leggen en dienden af en toe een gretig Rupel Boom met soms wat potig spel af te remmen.  Rond de zestigste minuut kon de thuisploeg haar overwicht nog wat meer in de cijfers uitdrukken: opnieuw was het Jens Verroken die zijn naam als targetman alle eer aandeed:3-0.  De bezoekers lieten dan een eerste wapenfeit optekenen: na een persoonlijke actie kon Thiry op doel schieten maar de bal ging over doel.  Rupel Boom bleef de wet dicteren en trainer Spaenhoven liet zijn sterke bank ook nog wat speelgelegenheid.  De steenbakkers bleven een nieuw doelpunt najagen en Koen Carlier en Saïd El Harchi waren daar redelijk dichtbij.  Telkens kon doelman Mertens nog redding brengen.  Rond minuut 82 lukte Said El Harchi er toch weer in als invaller zijn doelpunt mee te pikken.  Goede actie  en hij deponeerde de bal mooi in de rechterbenedenhoek.  Niet eens overdreven 4-0 eindstand lag meteen vast.  Toen al waren de meeste toeschouwers een feestje aan het bouwen; onmiddellijk na het eindsignaal sloten de spelers en trainers zich daar bijzonder graag bij aan.  Na een bijzonder sterke reeks van 9 wedstrijden kan met het behalen van de eerste periodetitel Rupel Boom al terugblikken op een sterk seizoensbegin.