SK Londerzeel
Meldert
Datum: 07/09/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Meldert gaat winnen op Londerzeel
Meldert gaat winnen op Londerzeel

Verbroedering Meldert is zondagnamiddag op het veld van SK Londerzeel komen winnen. Een doelpunt van Kristof Arijs was voldoende om de drie punten terug mee te nemen naar Oost-Vlaanderen.

Ten opzichte van tegen Duffel moest bij Meldert Halil Krasniqi zijn plaats afstaan aan Imad Amazou en speelde Michael Coenen in plaats van Kristof Van Belle. Bij Londerzeel stonden dezelfde elf aan de aftrap als tegen Dilbeek. De beginfase werd gecontroleerd door Meldert. Typerend daarvoor was dat Ricky Begeyn pas in de 21ste minuut de bal voor het eerst aanraakte nadat een ploeggenoot die op hem terug speelde. Met de overmacht werd echter niet veel gedaan, want enkel Kristof Arijs zette Alexis Sakalis eens op de proef. Halverwege de eerste helft werd dat gevolgd door een schot van Amazou dat door Sakalis moest weggebokst worden. Londerzeel kwam beter in de wedstrijd en Kevin Geets liet zien dat hij poeder in de benen heeft. Zijn eerste poging waaide voorlangs, maar bij zijn tweede diende Begeyn de bal over de lat te tikken. Op de daaropvolgende hoekschop kon Kristof De Voeght de bal net niet voldoende deviëren.
 
In de tweede helft kopte Nicky Melkert eerst nog in de handen van Begeyn, maar drie minuten daarna was het raak aan de overkant. Kamal Boujemaoui wist zich ondanks een overwicht van Londerzeelse verdedigers door te zetten, kreeg de bal tot bij Kristof Arijs die maar simpel binnen te tikken had. Londerzeel ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het zat hen niet mee. Eerst werd een strafschopfout op De Voeght niet gefloten en daarna belandde de bal twee maal op de paal. De eerste keer was het De Voeght die na een knappe reflex van Begeyn op een poging van Melkert de bal in de voeten kreeg, maar op het doelhout besloot en even later stond diezelfde staak in de weg toen een hoekschop over iedereen vloog buiten Bernard Morreel, maar die kopte dus op de paal. In de toegevoegde tijd wist Meldert nog bijna de score te verdubbelen als de ingevallen Ahmet Turk de ver uitgekomen Sakalis kon omspelen, maar Laurens Melotte kwam zijn doelman de hulp en voorkwam de vrije weg naar het lege doel.
 
SK Londerzeel: Sakalis, Melotte, Morreel, Sluyts, Maes (62’ Bruyninckx), Van Reeth, Poppe, De Voeght, Geerinck, Melkert, Geets
 
Verbroedering Meldert: Begeyn, Coenen, Defrere, Van Nyvel (80’ Wauters), Amazou (79’ Krasniqi), Sbaati, Arijs, De Pauw, Leyman, Madawa, Boujemaoui (73’ Turk)
 
Doelpunten: 59’ Arijs (0-1)
 
Gele kaarten: 56’ Geets