Meldert
Groot Dilbeek
Datum: 22/02/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Leider Dilbeek lijdt in Meldert
Gentil Dossche
| 0 reacties
Leider Dilbeek lijdt in Meldert
Foto: © SC

Om nog enigszins uitzicht te hebben op de eindronde of zich te mengen in het titeldebat kon Meldert zich geen nieuw puntenverlies veroorloven. Met een collectief sterke prestatie werd leider Dilbeek schaakmat gezet.

De bezoekers waren al vrij vroeg op achtervolgen aangewezen toen Amazou profiteerde van een te korte terugspeelbal. Meldert ging door op zijn elan en Boujemaoui stuitte op De Boodt. Krasniqi viseerde het zijnet. Dilbeek reageerde maar Capidis liet 2 open kansen liggen. Net voor het halfuur bediende Amazou de vrijstaande Wauters en Dilbeek zat op de knieën. Even later was de match bijna gespeeld. Boujemaoui knalde echter op de paal. De bezoekers gaven zich niet gewonnen maar Guner geraakte niet voorbij Begeyn. Jacobs verpulverde bijna de paal en Pauwels kopte de rebound … op de paal. Net voor de koffie kopte Schotte de aansluitingstreffer op het bord.
 
Ook na de rust werden de talrijke toeschouwers verwend. De Boodt moest zich reppen op een kopbal van Krasniqi en Begeyn lag in de weg van Jacobs. Dilbeek drukte en Meldert zocht de counter. De bezoekende goalie had een supersave nodig op een knal van Turk. Ook de thuisportier mocht zich onderscheiden op een aanval via Van De Gucht en Jacobs. Kort voor het einde viel dan de beslissing. Eerst kopte Arys nipt naast maar liet nadien De Boodt kansloos.
 
VB Meldert: Begeyn, Coenen, Van Belle, Van Nyvel, Amazou (72’ Arys), Krasniqi (61’ Turk), De Pauw, Leyman, Wauters, Boujemaoui (89’ De Frère) en Madawa.
 
Dilbeek Sport: De Boodt, Van Vlokhoeven (10’ Schotte), Verhaegen (70’ Gille), Houthuys, Vermeulen, Pauwels, Guner, Capidis, Van De Gucht, Hanseval en Jacobs (77’ Mannaert).
 
Doelpunten: 7’ Amazou 1-0; 29’ Wauters 2-0; 45’ Schotte 2-1; 84’ Arys 3-1.
 
Gele kaarten: Leyman, Wauters, Vermeulen, Van De Gucht en Jacobs.