Opwijk
SK Londerzeel
Datum: 22/02/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk wint derby tegen Londerzeel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk wint derby tegen Londerzeel
Foto: © SC

Na twee scoreloze weekends knoopte Opwijk weer aan met de overwinning. Londerzeel ging furieus en snel van start met gevarieerd en snel samenspel, maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in de thuisploeg.

De eerste helft was er een waarin beide ploegen de supporters goed en snel voetbal voorschotelden. Binnen de twee minuten had Kevin Geets al twee maal gedreigd. Eerst met een schot van rechts, probleemloos gepakt door Gunter Magits. Een minuut later werd hij gelanceerd door Bruno Maes maar besloot in het zijnet. Opwijk herstelde het evenwicht en verlegde het spel naar de Londerzeelse kant. Anthony Cabeke trapte een voorzet van Dimitri De Buyser hard over. Even voorbij halfuur weer een actie met dezelfde acteurs. Cabeke nam deze keer de rol van aangever op zich. De Buyser trapte mooi naar doel en Alexis Sakalis moest de bal van onder de deklat in hoekschop werken. Cabeke schilderde die op het hoofd van Vanden Bossche, die de thuisploeg op voorsprong kopte. Kansen vielen nu over en weer te noteren. Bernard Morreel trapte van net buiten het strafschopgebied nipt naast. Melvin Bouwmeester kwam oog in oog met Sakalis, die de bezoekers voor een grotere achterstand behoedde. De laatste kans voor de rust kwam op het conto van Londerzeel. Kristof De Voeght zag zijn schot gepareerd door Magits.
 
Londerzeel ging na de koffie op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die met een gelukje ook heel snel. Koen Tackaert was de ongelukkige die zijn doelman met een ongewild lobje versloeg. Lang konden de bezoekers niet genieten van deze gelijkmaker, want aan de overkant werd Cabeke in de rechthoek tegen de grond gewerkt. Strafschop dus en De Buyser liet deze enige gelegenheid niet liggen. Bouwmeester trapte een vrije trap van op minstens 20 meter snoeihard naar doel, Sakalis pakte secuur. Een verraderlijke bal van Geets ging maar net naast en Laurens Melotte trapte net voor tijd nog eens voorlangs.
 
KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, Stanus, Vanden Bossche, Laseure (80’ Gheeraert), De Greve, Pannecoucke, Bouwmeester, Cabeke (89’ Ben R’Haiem) en De Buyser (85’ Goumotsios).

K Londerzeel SK: Sakalis, Morreel, Camara, Maes (66’ Melotte), Van Reeth (35’ Yttebrouck), Poppe, De Voeght (58’ Bruyninckx), Heuvinck, Geerinck, De Meyer en Geets.
 
Doelpunten: 31’ Vanden Bossche 1-0; 49’ Tackaert (o.g. 1-1); 53’ De Buyser 2-1
 
Gele kaarten: Maes (54’), De Greve (56’), Heuvinck (79’) en Sakalis (80’)