Opwijk
Berchem Sport
Datum: 29/03/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: SK Opwijk Stadion
Herboren Opwijk stuurt Berchem wandelen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Herboren Opwijk stuurt Berchem wandelen
Foto: © SC

Na de debacle van vorige week besloot trainer Alain Balis om de zaterdagtraining te vervangen door een gesprek met de spelersgroep. Dat is de goede methode gebleken, want er stond weer een ploeg op het veld die er voor ging.

Bezoeker Berchem had een mooie reeks achter de rug en was co-leider in de derde periode, maar bleek niet opgewassen tegen een herboren Opwijk. In het begin was het nog wat zoeken, al had de thuisploeg al zeer snel een scoringsmogelijkheid. Al na 3 minuten ging Peter Vanden Bossche door op rechts en trapte voorlangs. Uitblinker Anthony Cabeke ging door op rechts maar noch Melvin Bouwmeester, noch Sven Gheeraert konden de voorzet in doel besluiten. Gunter Magits was attent toen Kevin Pinson een voorzet van Dimitri Van Oppens verlengde. Souhaieb Ben R’Haiem zag dat Bouwmeester compleet vrij stond voor doel maar deze forceerde zijn schot. Cabeke bediende Vanden Bossche maar het schot week af in hoekschop. Ook de laatste kans voor rust was voor de thuisploeg. Bouwmeester kopte een voorzet van Gheeraert voorlangs.
 
Gebrek aan afwerking bij Opwijk in de eerste helft, maar dat zou veranderen na de pauze. De eerste drie kansen leverden evenveel doelpunten op. De bal was pas vier minuten weer aan het rollen, als David Laseure een hoekschop van Cabeke verlengde. De mee opgekomen Koen Tackaert zette er zijn kruin tegen en de bal verdween via de vingertoppen van Alan Wolfaert in de winkelhaak. Drie minuten later een vrije trap van de onvermijdelijke Cabeke en ditmaal kopte Michael De Greve de bal in de touwen. Drie maal is scheepsrecht moet Cabeke gedacht hebben want op het uur zag hij zijn hoekschop aan de eerste paal binnengetrapt door alweer De Greve. Bouwmeester trapte nog eens in de draai op Wolfaert. Pas een goed kwartier van het einde konden de bezoekers voor de eerste maal een vuistje maken. De kopbal van Thierry Flies op een vrije trap van Kristof Van Damme verdween over. Net voor het eindsignaal kreeg Nechelput een uitgelezen mogelijkheid om de eer te redden, maar Magits lag in de weg.
 
KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, Vanden Bossche (85’ Buelens), Ben R’Haiem, Laseure, De Greve, Bouwmeester (80’ Camara), Pannecoucke, Gheeraert en Cabeke.

K Berchem Sport: Wolfaert, Van Damme, Dierickx, Pinson, Van Oppens, Nechelput, Van Hoogten (60’ Verschueren), Janssens, Delalieux (60’ Deraeve), El Harchi en Flies.
 
Doelpunten: 49’ Tackaert (1-0), 52’ en 60’ De Greve (2-0 en 3-0).
 
Gele kaarten: Nechelput (44’) en Van Damme (78’)