Bornem
Opwijk
Datum: 05/04/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Breeven
Titelkans Bornem slinkt tegen Opwijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Titelkans Bornem slinkt tegen Opwijk
Foto: © SC

Bornem moest na de zege van Temse zaterdagavond absoluut winnen van Opwijk wilde het in het spoor van de leider te blijven. Dat is echter niet gelukt want de twee beste verdedigingen van de reeks hielden de bordjes blank.

Vooral in de eerste helft vonden de aanvallers weinig gaatjes. In het begin oefende de thuisploeg wat steriele druk uit. Meer dan een schot van Mario Browaeys dat ver over ging en een reeks hoekschoppen leverde dat niet op. Ook de Opwijkse aanvallers waren niet aan het feest. Een voorzetschot van Peter Vanden Bossche was het beste wat zij brachten. Op het halfuur dan wel een grote kans voor de thuisploeg. Sander Ysewijn kon echter net niet bij een voorzet van Jelle De Wilde. Toen Mohamed Camara de baan moest ruimen voor Dimitri De Buyser leverde dat bijna een doelpunt op. Vanden Bossche speelde de volkomen vrijstaande De Buyser aan maar Bart De Valck kon het schot onder controle houden.
 
Bornem kwam wat scherper voor de dag na de pauze, maar was wel blij dat Melvin Bouwmeester op De Valck besloot. In de tegenaanval zette Ysewijn voor doel waar niemand kon inleggen. Wat later trapte diezelfde Ysewijn maar net pver. Open kansen kwamen er niet en toch moest Gunter Magits plat op een poging van De Wilde. Tien minuten voor het einde leek een thuisdoelpunt in de maak. Met een ultieme reflex hield Magits zijn netten schoon. De mooiste kansen kwamen op het einde. Zo kopte Koen Tackaert een vrije trap van Anthony Cabeke net naast en ging een schot van Browaeys voorlangs. Ook vuurwerk in blessuretijd. Eerst pakte Magits een loeier van Van Gool en aan de overkant moest De Valck attent reageren op een afstandsschot van Christophe Goumotsios. Uiteindelijk bleef het bij een al-bij-al logisch gelijkspel.
 
KSV Bornem: De Valck, T. Koppen, W. Koppen, Peeters, Browaeys, Ysewijn, De Wilde (86’ D’Hertefelt), Van Hoeylandt (75’ Carlier), Francken (46’ Pottiers), Van Gool, Thyssen.

KSK Opwijk
: Magits, Buelens, Tackaert, Vanden Bossche, Ben R’Haiem, Laseure, De Greve, Bouwmeester (75’ Goumotsios), Camara (37’ De Buyser), Pannecoucke, Cabeke.
 
Doelpunten: geen
 
Gele kaarten:Cabeke (44’), Bouwmeester (63’), De Buyser (66’), Vanden Bossche (78’)