Opwijk
Groot Dilbeek
Datum: 26/04/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk houdt Dilbeek in het slot van zich af
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk houdt Dilbeek in het slot van zich af
Foto: © SC

Deze wedstrijd bleef lange tijd een eindeseizoenswedstrijd, met net iets meer druk van de bezoekers op de thuisverdediging. Toen Opwijk tot 10 werd herleid en de counter zocht bleek dit de goede zet.

De weinige opwinding in de eerste helft kwam slechts van een kant. Dilbeek kwam iets scherper voor de dag en forceerde een drietal kansen, telkens met Gregory Capidis in de hoofdrol. Eerst isoleerde hij Mike Pauwels voor doel maar zijn schot werd gepakt door Sanne De Boeck. Op het kwartier zag Capidis dat De Boeck iets te ver uit doel stond en probeerde het met een lob. Jammer genoeg voor hem botste die via de deklat weer het veld in. Even voorbij halfweg moest De Boeck plat op een goed geplaatst schot van Capidis. Nadien herstelde Opwijk het evenwicht min of meer. Grote kansen kwamen er niet meer voor de koffie.

 

Weinig verandering in het spelbeeld nadien, Dilbeek kreeg nog een mogelijkheid via een schot van Pauwels, dat gestopt werd door De Boeck. In de 67ste minuut keek Cabeke op tegen zijn tweede gele kaart en mocht hij voortijdig gaan douchen. De overgebleven Opwijkspelers besloten hierop om zich dubbel te plooien. Eerst was er een schuchtere poging van Dimitri De Buyser, waar Dries De Boodt wel raad mee wist. Nadien had de bezoekende goalie heel wat meer last met een vrije trap van diezelfde De Buyser. Het venijn zat dan in de staart. In de 88ste minuut schudde Mohamed Camara een indrukwekkende solo uit zijn mouw. Hij ging door tot de achterlijn en legde slim voor doel waar Melvin Bouwmeester maar in te leggen had. Amper een minuut later zette Bouwmeester de ganse bezoekende verdediging te kijk en Dilbeek zat op de knieën.

 

KSK Opwijk: S. De Boeck, Buelens, Tackaert, W. De Boeck, Ben R’Haiem, Laseure, De Greve, Pannecoucke, Cabeke, De Buyser (62’ Camara); Goumotsios (81’ Bouwmeester, 90’ Boon).


Dilbeek Sport: De Boodt, Van Vlokhoeven, Houthuys, Vermeulen, Mannaert, Pauwels, Capidis, Vande Gucht, Schotte (68’ Caluwaert), Henseval, Gille.

 

Doelpunten: 88’ en 89’ Bouwmeester (1-0 en 2-0).

 

Kaarten: geel: Gille (81’) en Capidis (82’); rood: 67’ Cabeke (2x geel)