Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Fernand Schuermanstadion
Temse op één punt van titel
Kevin Vanbuggenhout

Na het 1-2 verlies tegen Berlare kon Temse zich geen tweede misstap op rij permitteren. Er moest gewonnen worden van Grimbergen om op titelkoers te blijven.

De wedstrijd was nog maar juist op gang gefloten of Michels werd al vrijgespeeld. Zijn poging werd met de voet gekeerd door Lievens. Een minuut later was het aan de overkant wel prijs. Mouloua tikte de bal tot bij Fuso en hij bracht Grimbergen 0-1 voor. Grimbergen was in de eerste helft de betere ploeg en Bogemans zag zijn knal gered door De Brouwer. De Clerq kopte een voorzet van De Wilde net naast. Op slag van rust schreeuwde heel Temse om een strafschop na hands in de zestien, maar scheidsrechter Diepvens zag er geen graten in.

In de tweede helft was het Temse dat voluit initiatief nam en de wedstrijd naar zich toe trok. Een fout op Fuso in het zestienmetergebied werd onbestraft gelaten en even later ging Temse in twee minuten tijd van 0-1 naar 2-1. Grimbergen kreeg een vrije trap niet goed weggewerkt en De Wilde trapte in de linkerhoek binnen: 1-1. Kort daarna trapte De Clerq van dichtbij de 2-1 tegen de netten. Temse bleef baas, verdere kansen kwamen er niet in deze wedstrijd. Temse zet met deze zege een belangrijke stap richting titel.

Dilbeek kan geen kampioen meer spelen en dus is Bornem met drie punten minder de enige overblijvende titelconcurrent voor KSV Temse. Volgend weekend staat op de laatste speeldag de topper Bornem - Temse op het programma. Indien Temse niet verliest is het kampioen en promoveert het naar derde klasse. Indien Bornem toch aan het langste eind trekt komen er testmatchen aan te pas.

SV Temse: De Brouwer; Michels, Van Herreweghe, Damman, De Wilde; Geeroms(71' Kubilskis), R. Peeters, De Bondt, Van Den Bossche; Maes, De Clerq(80' Tolenaars)

Grimbergen: Lievens; Tack, De Sadeleer, Decoster, Roelands; J. Peeters, Bogemans, Jennart(80' Van Den Broeck); Weynants, Mouloua(62' Gaudaen), Fuso

Doelpunten: 3' Fuso 0-1, 53' De Wilde 1-1, 55' De Clerq 2-1

Geel: 22' Damman, 34' Decoster, 65' Geeroms, 88' De Bondt

Scheidsrechter: Diepvens