Datum: 27/09/2008 20:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 5
Berlare knokt zich naar de zege

KFCO Wilrijk en SK Berlare mochten zaterdagavond speeldag 6 in vierde klasse B openen. Het waren de bezoekers uit Oost-Vlaanderen die bij de Antwerpse club gingen gaan winnen.

Er was amper afgetrapt of de 0-1 stond al op het bord. Robin Praet wist doelman Wouter Goris in zijn korte hoek te pakken. Het duurde tot halverwege de eerste helft eer Wilrijk langszij kwam. Het was wel een doelpunt dat mocht gezien worden, want vanaf 25 meter trapte Sven De Doncker de bal recht in de winkelhaak. Wilrijk trof daarna twee maal het doelhout en zodoende mocht Berlare met een voorsprong de rust in. Robby Van Durme kon immers vlak voor rust de bal van dichtbij binnen schuiven.

Na een kwartier in de tweede helft moest Berlare met tien verder na een rode kaart voor Tom de Rechter. Wilrijk profiteerde daar onmiddellijk van, want Glenn Pals scoorde na een stilstaande fase. Wie echter dacht dat Wilrijk erop en erover zou gaan, kwam bedrogen uit. Het was immers Berlare dat nog tot scoren kwam. Kenny Raaymakers dribbelde drie man en deponeerde de bal dan in de linkerbenedenhoek. Opvallend is dat alle drie de Berlaarse doelpunten hun voorbereiding kende op de rechterflank.

Dankzij deze overwinning schuift Berlare op naar een gedeelde derde plaats met 8 op 15. Wilrijk staat nog op een negende plek met 4 op 15, maar kan zondag een pak ploegen over zich heen zien wippen.