Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 5
Opwijk onderuit in derby bij herboren Opstal
Gentil Dossche

Ondanks een duidelijk betere prestatie dan vorige week en een overwicht in 70 % van de wedstrijd keek Opwijk aan tegen een eerste nederlaag. Opstal daarentegen haalde het maximum uit zijn kansen en kan bogen op een puike prestatie.

Na wat halve mogelijkheden was de allereerste grote kans voor de bezoekers. Souhaieb Ben R’Haiem zag een zeker doelpunt nog net op de lijn gekeerd. Halfweg de eerste helft werd Jan Straetman mooi geïsoleerd op rechts en met een listig lobballetje bracht hij de thuisploeg op voorsprong. Daarna moest Opstal de wet van de sterkste ondergaan, maar weerde zich daarbij kranig. In de 31ste minuut trapte Vanden Bossche na voorbereidend werk van Sven Gheeraert op Sander De Batselier. Drie minuten later verdubbelde Opstal zijn voorsprong. Gunter Magits werkte een schot van Straetman in hoekschop en hierop mocht Van Wemmel vrij inkoppen. Opstal werd nu nog meer achteruit gedrukt, maar kwam ei zo na zelfs 3-0 voor. Een verloren boogbal van Miguel Atilio werd door Magits totaal verkeerd beoordeeld. De paal bracht redding voor de bezoekers. Net voor de rust werd Vanden Bossche in de rug geduwd en de bal ging op de stip. De Buyser bracht Opwijk dichterbij.

Na de pauze werd de thuisploeg met de rug tegen het eigen doel gespijkerd. Tot twee maal toe kwam Opwijk bijna aan de gelijkmaker. Eerst ranselde De Batselier een kopbal van Vincent Stanus uit zijn doel en wat later kopte Michael De Greve voorlangs. Zoals in dergelijke scenario’s vaker gebeurt kregen de bezoekers het deksel op de neus. Miguel Sanchez rondde een mooi in elkaar gezette tegenstoot secuur af. Kort na het uur sloop Opwijk dichterbij. De Buyser kapte zich mooi vrij en liet De Batselier geen schijn van kans. Ook De Coninck kwam nog dicht bij een doelpunt, maar zag zijn poging gered door De Batselier. Op het einde van de wedstrijd moest Opwijk wat gas terugnemen, waardoor Tim Van Driessche de bezoekende doelman nog eens onder vuur kon nemen.

Eendracht Opstal: De Batselier, Huyck, Van Wemmel, Van Der Cruyssen, Harnie, Schollaert, Straetman (90’ Smet), Sanchez (78’ Maes), Van Driessche, Ben Kouidar en Atilio (53’ Chaaban).

KSK Opwijk
: Magits, Buelens(46’ De Coninck), De Boeck, Stanus, Vanden Bossche, Ben R’Haiem, De Greve, Camara (66' Tackaert), Pannecoucke (83’ Delahaye), Gheeraert en De Buyser.

Doelpunten: 22’ Straetman 1-0, 34’ Van Wemmel 2-0, 42’ De Buyser 2-1, 58’ Sanchez 3-1, 64’ De Buyser 3-2