Speeldag: Speeldag 11
Stadion: SK Opwijk Stadion
Bornem gaat voor de bijl bij Opwijk
Gentil Dossche

Net als in de vorige thuiswedstrijden trok Opwijk het laken naar zich toe. Het liet zich niet van de slag brengen door de voorsprong van de bezoekers om net voor de rust de leiding te nemen. Bornem kwam nog even terug, maar werd dan KO gezet

De bezoekers namen de beste start, al waren hun schoten niet altijd goed gericht. Tom Peeters trapte net naast en Sander Ysewyn raakte de doelpaal. Halfweg de eerste periode klommen de bezoekers op voorsprong. Tomas Suls kreeg een simpel schot van Jelle De Wilde niet geklemd en Peeters nam het cadeau in ontvangst. Erg lang konden de bezoekers niet van hun voorsprong genieten. Michael De Greve kopte een hoekschop van Sven Gheeraert tegen de touwen. Wat later moest Nico Baert een schot van Melvin Bouwmeester in hoekschop verwerken. Peeters dreigde nog eens net voor de pauze, maar het doelpunt viel aan de overkant, ditmaal binnengekopt door Issa Traore.

Ook in de tweede helft bleef het leuk, zeker in het beginkwartier. Er was nog maar net afgetrapt of Baert moest een kopbal van Traore neutraliseren. De thuisverdediging ontzette onvoldoende en Koen Stabel werkte de bal over de lijn. Nog geen minuut later keken de bezoekers alweer tegen een achterstand aan. Traore kopte een vrije trap van Gheeraert binnen. Op het uur zat Opwijk op rozen. Een afwijkend schot van Bouwmeester verdween in het bezoekende doel. Nadien waren de kansen schaars tot Koen Huyck de bal met de hand beroerde. Suls maakte zijn misser uit de eerste helft goed en stopte de penalty van Dave Van Waes.

KSK Opwijk: Suls, Huyck, De Boeck, Van den Bergh (46’ Solis Sanchez), Verhaegen, Vermeir, Traore (81’ Romero Gomez), De Maeyer, De Greve, Bouwmeester (77’ Tackaert), Gheeraert.

KSV Bornem: Baert, Tim Koppen, Wouter Koppen, Ghijselinck, Peeters, Van Waes, De Bondt, Ysewyn (77’ D’Hertefelt), De Wilde (77’ Van Gool), Francken (46’ Zahriou), Stabel.

Doelpunten: 26’ Peeters (1-0), 33’ De Greve (1-1), 45’ Traore (2-1), 49’ Stabel (2-2), 50’ Traore (3-2), 60’ Bouwmeester (4-2).

Gele kaarten: 37’ Ysewyn; 65’ Verhaegen; 71’ De Wilde