Stadion: SK Opwijk Stadion
Berchem verpulvert opwijkse zegereeks
Gentil Dossche

Het moest er eens van komen en nu was het dan zover. Berchem vond de hiaten bij Opwijk en smeerde hen het eerste thuisverlies aan.

In de eerste helft was Opwijk het gevaarlijkst maar moest opletten voor de counters van Berchem. Al na enkele minuten trapte Sven Gheeraert voorlangs. Aan de overkant kon Berchem wel scoren bij de eerste kans. De bal werd onvoldoende ontzet en Stefan Delalieux nam het geschenk aan. Jens Cammaert haalde op miraculeuze wijze een kanonbal van Bouwmeester uit zijn doelvlak en was ook paraat op een poging van Jan Vermeir. Op slag van rust kopte Matthias Verhaegen een hoekschop net over.

Direct na de pauze moest Tomas Suls een schot van Kevin Pinson afblokken. Toen de thuisportier zich verslikte knalde Thierry Flies op de paal. Dat kwam de bezoekers duur te staan, want in plaats van 0-2 trapte Melvin Bouwmeester de gelijkmaker op het bord. Berchem was niet aangedaan en dwong Opwijk achteruit. Zowel Pinson als Van Damme kopten voorzetten van El Harchi binnen. Even voor tijd maakte Thomas Verschueren de thuisploeg helemaal af.

KSK Opwijk: Suls, Huyck, De Boeck, Verhaegen, Vermeir (54’ Romero Gomez), Traore, De Maeyer, De Greve, Bouwmeester (85’ Van den Bergh), Gheeraert, Solis Sanchez.

K Berchem Sport: Cammaert, Dierickx, Pinson, R. Peeters, Flies, Embrechts, Van den Heuvel (68’ Van Assche), Van Damme (88’ C. Peeters), Delalieux, Budts, El Harchi (83’ Verschueren).

Doelpunten: 7’ Delalieux 1-0; 62’ Bouwmeester 1-1; 74’ Pinson 1-2; 80’ Van Damme 1-3; 90’ Verschueren 1-4.

Kaarten: Geel: Embrechts, R. Peeters, Van Damme, Delalieux. Rood: De Maeyer (92’)