Speeldag: Speeldag 24
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk en Londerzeel delen de punten
Gentil Dossche

Na een bewogen maar helemaal niet hoogstaande wedstrijd is Opwijk er in geslaagd om een verdiende puntendeling uit de brand te slepen tegen een alles behalve indrukwekkend Londerzeel.

In de eerste helft konden de bezoekers nauwelijks dreigen. Opwijk begon sterk en klom snel op voorsprong toen Miguel Solis-Sanchez samenspel met Jan Vermeir afrondde. De thuisploeg bleef de beste mogelijkheden krijgen maar getalm zorgde er voor dat de Londerzeelse verdediging zich meestal kon herpakken. Olivier Romero Gomez probeerde het met een lob. Alexis Sakalis keerde op tijd terug om de bal te pakken. Op het halfuur zette Sven Gheeraert zich door en tipte de bal voorbij Sakalis naar de vrijstaande Solis-Sanchez. Het schot verdween via een bezoekend been in hoekschop. Op slag van rust kon ook Londerzeel zich tonen maar Steven Hilaerts stuitte op Tomas Suls.

Ook na de pauze voerde Opwijk het hoogste woord tot Ramazan Yuruk zwak uitverdedigen afstrafte. Even later mocht Michael De Greve gaan douchen na een zware ingreep. Londerzeel kwam opzetten en had een kwartier lang het overwicht. In de kluts na een hoekschop brachtHilaerts de bezoekers op voorsprong. Kamal Boujemaoui plaatste nog een hard schot boven de deklat en plots viel Londerzeel compleet stil. Peter Vanden Bossche ruimde de tegenstand op aan de rechterflank en bracht de bal voor doel. Issa Traore werkte het leder binnen maar werd afgevlagd. Kort voor affluiten kreeg Opwijk dan toch waar het recht op had toen Traore de gelijkmaker binnenkopte.

KSK Opwijk: Suls, Huyck (63’ Boon), Tackaert, De Boeck, Romero-Gomez, Vermeir, Traore, Kabanda N’Sanga, De Greve, Gheeraert, Solis-Sanchez (70’ Vanden Bossche).

K Londerzeel SK: Sakalis, Defrère, Antoons, Verbeke, Sluyts, De Buyser, Hilaerts, Boujemaoui, Franck, De Rodrigo, Yuruk (34’ Meysmans).

Doelpunten: 13’ Solis-Sanchez 1-0; 52’ Yuruk 1-1; 70’ Hilaerts 1-2; 88’ Traore 2-2

Kaarten: Geel: Verbeke, Vermeir, Hilaerts. Rood: 60’ De Greve